Na úvod Spenglerovho pohára vyhrali Petrohrad a Davos

SITA|26. dec 2010 o 17:27

Hokejisti SKA Petrohrad zvíťazili v nedeľňajšom úvodnom stretnutí najstaršieho európskeho hokejového turnaja o Spenglerov pohár vo švajčiarskom Davose nad Servette Ženeva.

DAVOS. V nedeľňajších dueloch najstaršieho európskeho hokejového turnaja o Spenglerov pohár vo švajčiarskom Davose boli úspešní hráči SKA Petrohrad a domáceho HC Davos.

Zástupca KHL z Petrohradu zvíťazil nad Servette Ženeva 3:1. Tím SKA ťažil v stretnutí Torrianiho skupiny z produktivity svojho prvého útoku Sušinskij - Jašin - Martensson, ktorý bol pri všetkých troch góloch SKA. Tretím účastníkom tejto skupiny je Sparta Praha.

V druhom nedeľňajšom súboji na tomto tradičnom medzisviatočnom decembrovom podujatí v Cattiniho skupine zvíťazil domáci HC Davos nad Spartakom Moskva 4:2. V tomto súboji sa darilo Retovi von Arxovi, ktorý si vo farbách Davosu pripísal štyri kanadské body za dva góly a dve asistencie.

Po jednom bode v tíme hostí zaznamenali Slováci Štefan Ružička a Branko Radivojevič. Ružička v 27. min znižoval na 1:2 a asistenciu si pri jeho presnom zásahu pripísal Radivojevič. Predstavili sa aj ďalší traja slovenskí hokejisti - vo farbách Davosu Peter Sejna, za Spartak Ivan Baranka a Juraj

Výsledky - Spenglerov pohár v Davose:

Torrianiho skupina:

Servette Ženeva - SKA Petrohrad 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)

Góly: 7. Bezina (Trachsler, Randegger) - 4. Jašin (Sušinskij, Martensson), 41. Jašin (Martensson, Sušinskij), 58. Martensson (Sušinskij, Jašin), 6432 divákov

Cattiniho skupina:

HC Davos - Spartak Moskva 4:2 (2:0, 0:2, 2:0)

Góly: 6. R. von Arx (Guggisberg, Tatíček) 11. R. von Arx (Tatíček), 48. Petr Sýkora (Forster, R. von Arx), 54. Tatíček (Guggisber, R. von Arx) - 27. RUŽIČKA (RADIVOJEVIČ, Želdakov), 32. Kňazev (Riazanov, Lapenkov).

Pondelňajší program:

Torrianiho skupina: Sparta Praha - Servette Ženeva (15.00)

Cattiniho skupina: výber Kanady - Spartak Moskva (20.15)

Nachádzate sa tu:
Domov