Na Middlesbrough si občas spomenie. Všetko je ako má byť, vraví Gal Andrezly

Peter Gal Andrezly (vpravo) je v Ružomberku spokojný.
Peter Gal Andrezly (vpravo) je v Ružomberku spokojný. (Autor: TASR)
Sportnet|4. apr 2019 o 00:00

V Ružomberku sa Košičania udomácnili.

Košickí futbalisti v MFK Ružomberok: fotogaléria

4.4.2019

RUŽOMBEROK/KOŠICE. Veľmi dlhý je zoznam hráčov s košickou futbalovou minulosťou, ktorí časť svojej kariéry strávili v tíme Ružomberka.

Spomeňme mená ako Ivan Kozák, Radoslav Král, Vladislav Zvara, Rudolf Urban, Martin Hloušek, Štefan Zošák, Pavol Jurčo, Tomáš Oravec, Darko Tofiloski, Nermin Haskič, no a predovšetkým Marek Sapara, ktorý sa stal ikonou klubu z Liptova.

Momentálne pôsobí v Ružomberku trojica odchovancov košického futbalu – Peter Gal Andrezly, Michal Jonec a Dalibor Takáč.

Dvoch z nich sme vyspovedali.

Prezývku Smejo dostal ešte ako žiak

„Za Ružomberok vždy hralo viacero hráčov z východného Slovenska vrátane Košičanov. Súviselo to aj s tým, že v ostatných rokoch bolo v najvyššej súťaži len minimum klubov z východoslovenského regiónu, takže aj Ružomberok si sťahoval k sebe mnohých hráčov s kvalitnou výkonnosťou. Teraz sme v Liptove traja Košičania. Najviac tu rezonujú výkony Saparu a Zošáka, ktorí sa navyše v Ružomberku aj usadili so svojimi rodinami,” rozhovoril sa 28-ročný ľavý krídelník Peter Gal Andrezly.

Ten je Ružomberku od januára 2016 a zmluvu s klubom má do konca roka 2019.

Nik mu nepovie inak ako Smejo, prezývku dostal ešte od učiteľa na ZŠ Bruselská v Košiciach.

Tréner ho poznal z dorastu

Dvadsaťdvaročný obranca Michal Jonec prestúpil do Ružomberka z VSS Košice v auguste 2017.

Ako sa vyjadril, na Liptove sa priveľmi nerozoberá, koľko hráčov z metropoly východu zamierilo za ostatné roky pod Čebrať.

„Nie, v klube sa nad tým nikto nepozastavuje. Ani ja sám som si to pri mojom prestupe neuvedomil, že koľko hráčov z Košíc zamierilo do Ružomberka.”

Prečo si Jonec vybral po skončení košickej kapitoly ako svoju ďalšiu futbalovú zastávku práve Ružomberok?

„Keď sme v sezóne 2016/2017 nepostúpili s VSS Košice do najvyššej súťaže a bola otázna ďalšia budúcnosť klubu, tak som mal viacero možností na prestup. Mnohé z nich však neboli také konkrétne ako v prípade Ružomberka, s ktorého predstaviteľmi sme sa na všetkom dohodli hneď po prvom korektnom rokovaní. Zavážilo aj to, že do mužstva ma chceli tréneri Hrnčár s Högerom, veď práve Richard Höger ma viedol aj v košickom doraste, takže ma dobre poznal. Ďalšou výhodou bol fakt, že hráčmi Ružomberka boli už predo mnou Peťo Gal Andrezly a Dalibor Takáč, moji bývalí spoluhráči z Košíc. Práve oni spolu s vedúcim mužstva Petrom Adamčiakom mi veľmi uľahčili prvé týždne v novom klube,” zaspomínal si na svoje začiatky bývalý člen širšieho kádra reprezentácie Slovenska do 21 rokov Michal Jonec.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na Middlesbrough si občas spomenie. Všetko je ako má byť, vraví Gal Andrezly