Na gól do siete Juventusu Turín nezabudne do konca života

Ruslan Ljubarskij (vľavo) si v drese 1. FC Košice zahral skupinovú fázu Ligy majstrov.
Ruslan Ljubarskij (vľavo) si v drese 1. FC Košice zahral skupinovú fázu Ligy majstrov. (Autor: TASR)
Róbert Andrejov|19. sep 2018 o 00:00

Ruslan Ljubarskij spomína na účinkovanie 1. FC Košice v hlavnej fáze Ligy majstrov.

HUMENNÉ. V utorok odštartovala úvodnými zápasmi nová sezóna najprestížnejšej európskej klubovej súťaže vo futbale Liga majstrov (LM).

Do hlavnej fázy tejto fanúšikmi ostro sledovanej súťaže sa opäť neprebojoval žiadny slovenský tím, aj keď majstrovský Spartak Trnava sa v predkolách dostal ďaleko.

Napokon si vybojoval aspoň skupinovú fázu Európskej ligy.

Do LM sa doteraz podarilo preniknúť trom našim zástupcom, a to 1. FC Košice (v sezóne 1997/98), Artmedii Petržalka (2005/06) a MŠK Žilina (2010/11).

Ruslan Ljubarskij: fotogaléria

18.9.2018

Od účasti košických „tigrov“ teda ubehli už viac než dve desaťročia a ich účinkovanie medzi európskou smotánkou majú mnohí priaznivci doteraz v živej pamäti, veď východniari ako prvý slovenský klub prerazili do hlavnej fázy tejto súťaže.

Dorazil Tóthov priamy kop

Košické mužstvo vedené Jánom Kozákom, ktorý v súčasnosti vedie náš národný tím, si skupinu LM vybojovalo vďaka vyradeniu islandského IA Akranes a ruského Spartaka Moskva v predkolách.

Žreb mu potom v hlavnej fáze prisúdil súperov zvučných mien – anglický Manchester United, taliansky Juventus Turín a holandský Feyenoord Rotterdam.

Do Košíc tak zavítali také futbalové esá ako Peter Schmeichel, David Beckham, Paul Scholes, Alessandro Del Piero, Zinedine Zidane, Filippo Inzaghi, Giovanni van Bronckhorst či Jerzy Dudek.

Nečudo, že slovenský šampión v šiestich zápasoch skupiny nezískal ani bod a strelil iba dva góly. Teda presnejšie jeden, lebo druhý bol vlastný v podaní Cira Ferraru. Jediný košický mal na svedomí ukrajinský rodák Ruslan Ljubarskij, ktorý zaznamenal proti „starej dáme“.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na gól do siete Juventusu Turín nezabudne do konca života