Na exhibícii sa viac rozprávalo ako hralo, Hrbatý si pripísal ďalší skalp

Anna Kurnikovová.
Anna Kurnikovová. (Autor: SITA)
SITA|22. nov 2010 o 20:56

Na tenisovej exhibícii Tennis Classic v Bratislave sa predstavili popri Dominikovi Hrbatom a Dominike Cibulkovej aj Thomas Muster a Anna Kurnikovová.

BRATISLAVA. V záverečnej miešanej štvorhre 3. ročníka exhibičnej šou Tennis Classic v bratislavskom Národnom tenisovom centre medzi Dominikom Hrbatým a Dominikou Cibulkovou na jednej strane a Annou Kurnikovovou a Thomasom Musterom na druhej strane kurtu určite niekto zvíťazil, ale to zrejme nikto z vyše 3000 prítomných divákov nebude po návrate domov riešiť.

Konkrétnejšie spomienky im zostanú na verbálnu šou v podaní všetkých štyroch aktérov, keďže okrem zrakového vnemu mali vďaka citlivým mikroportom pri ústach hráčov z tenisu tentoraz aj vysoko akustický zážitok.

Tak sa počas vyše hodinu trvajúcej šou na centri Sibamac arény do sýtosti napočúvali tenisových vzdychov v podaní bývalej ruskej krásky svetových kurtov Anny Kurnikovovej, jej "ukecaného" rakúskeho partnera Thomasa Mustera a aj trochu distingvovanejšieho prejavu Slovákov Dominiky a Dominika, ktorí si chceli predsa len viac zahrať tenis.

Hodnotiť športovú stránku tohto súboja ani nie je možné. Podstatné je, že z dražby tenisových rakiet všetkých aktérov sa vyzbieralo 5750 eur pre choré deti na klinike detskej hematológie a transfuziológie nemocnice na bratislavských Kramároch a naplnil sa aj dobročinný charakter celej tenisovej šou.

((Video))

Cibulkovú rušil mikrofón

Cibulková po skončení exhibície priznala, že sa necítila celkom vo svojej koži. "Najťažšie je nehrať naplno, je namáhavé sa prispôsobiť. Bola to iba moja druhá exhibícia v živote, no učím sa. Veľkým problémom bolo pre mňa zvyknúť si na ruchový mikrofón. Cítila som sa, akoby som mala odrezaný jazyk. Inokedy som ukecaná, no teraz nič. Bola to však dobrá šou pre divákov. Som rada, že som mohla hrať pred domácim publikom po boku Domina, s ktorým sme vlani vyhrali Hopmanov pohár," povedala Slovenka.

„Som veľmi rada, že som tu bola. Ďakujem, že ste všetci prišli a ak budete veľmi chcieť, prídem aj o rok,“ prihovorila sa v závere divákom ešte nie 30-ročná Anna Kurnikovová, ktorá nie tak dávno spôsobila svojím pôvabom v tenise menšiu revolúciu.

V Bratislave celé svoje vystúpenie poňala spôsobom, že hra je až na poslednom mieste. „Hrám veľmi rád pred zaplneným hľadiskom, ktoré skanduje a žije s hráčmi. A také dnes v Bratislave bolo,“ dodal druhý zahraničný aktér exhibície Thomas Muster, bývalý najlepší hráč na antuke na svete.

Musterovi nepomohlo ani jastrabie oko

V úvode pondelkového exhibičného večera sa Dominik Hrbatý dočkal toho, že vo svojom obľúbenom mieste v Sibamac aréne Národného tenisového centra zdolal bývalú svetovú jednotku. Po Američanovi Andym Roddickovi padol aj Rakúšan Thomas Muster.

Hrbatý už ako tenisový dôchodca zdolal o 11 rokov staršieho mladíka Mustera, ktorý sa rozhodol vrátiť na profesionálne kurty, po vyše hodinke niekedy viac, inokedy menej vydarenej tenisovej šou 6:3, 6:4.

Každopádne víťaz bol lepším z aktérov na kurte a svoju bilanciu už po oficiálnom skončení kariéry vylepšil na 32 víťazstiev popri 8 prehrách.

Bývalému antukovému kráľovi a šampiónovi Roland Garros z roku 1995 Musterovi nepomohlo ani 9 ohlásených privolaní videojastraba, ani ovievanie uterákom v prestávkach medzi gemami, ani to, že jeden z gemov mu pomohol vyhrať neznámy chlapík z jednej z lóži a ani to, že Domino v jednej chvíli preskočil sieť a sám si zasadil víťazný úder proti sebe, čiže prázdnemu kurtu.

Výsledky - 3. ročník Tennis Classic:

Dvojhra:

Dominik Hrbatý (SR) - Thomas Muster (Rak.) 6:3, 6:4 za 74 minút

Miešaná štvorhra:

Thomas Muster, Anna Kurnikovová - Dominik Hrbatý, Dominika Cibulková 7:6 (4) - hralo sa na jeden set v tajbrejku

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Na exhibícii sa viac rozprávalo ako hralo, Hrbatý si pripísal ďalší skalp