Murray zvládol prvý zápas ako zverenec Lendla, zatiaľ bol sám

Andy Murray
Andy Murray (Autor: SITA/AP)
SITA|3. jan 2012 o 14:49

Britský tenista Andy Murray zvládol svoj premiérový zápas ako zverenec legendárneho bývalého českého hráča Ivana Lendla.

BRISBANE.

Pravda, osemnásobný grandslamový šampión sa reálne pripojí k štvorke terajšieho svetového rebríčka ATP až v piatok, informuje portál Tennis News. Murray v utorok zvíťazil v 1. kole dvojhry na turnaji ATP v austrálskom Brisbane nad kazašským reprezentantom Michailom Kukuškinom 5:7, 6:3, 6:2.

Najvyššie nasadený Murray vstúpil do Arény Patricka Raftera s obviazaným pravým kolenom, počas prvých dvoch setov sa dva razy nechal ošetriť a viackrát sa na jeho tvári objavila grimasa od bolesti. Rodák zo škótskeho Dunblane vyrovnal v otváracej časti z 1:5 na 5:5, ale následne znova stratil servis. Od polovice duelu však predsa len prevzal taktovku a splnil úlohu favorita. Išlo o jeho prvý zápas od odstúpenia z novembrového londýnskeho šampionátu ATP World Tour Finals pre zranenie

"Súper strieľal víťazné údery zo všetkých pozícií. Bol som trochu pomalý a nečakal som, že on bude takto švihať. Skvele udieral do loptičky a ja som rád, že sa mi to podarilo otočiť. Treba byť pripravený hneď od začiatku, čo dnes veru nebol môj prípad," uznal Murray a pokračoval: "Ku koncu som už hral lepšie, začal som sa energickejšie pohybovať. Moje telo sa trochu uvoľnilo a dúfam, že na stredu to bude v poriadku.

Dvadsaťštyriročný trojnásobný grandslamový finalista Murray si v osemfinálovom 2. kole zmeria sily s luxemburským veteránom s obávaným podaním Gillesom Mullerom, ktorého vlani v rámci Davisovho pohára prekonal 6:4, 6:3, 6:1.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Murray zvládol prvý zápas ako zverenec Lendla, zatiaľ bol sám