Murray vynechá Paríž, chce triumf z Wimbledonu

Murray sa zranil v Ríme.
Murray sa zranil v Ríme. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|22. máj 2013 o 06:54

Zranenie chrbta znemožnilo britskému tenistovi štart na Roland Garros. Zaútočiť na titul chce vo Wimbledone.

BRATISLAVA. Andy Murray vynechá grandslamový turnaj prvýkrát od roku 2007, keď chýbal vo Wimbledone.

„Bolo to ťažké rozhodnutie, ale chcem mať chrbát znovu stopercentne v poriadku. Preto musím Roland Garros vynechať, aj keď v Paríži hrám rád,“ hovoril britským médiám Murray, ktorý má s chrbtom problém dva a pol roka. Po devätnástich rokoch tak nebude na druhom grandslame roka štartovať ani jeden tenista z Veľkej Británie.

Najslabšie výkony na antuke

Škótovo rozhodnutie súvisí aj s tým, že na antuke podáva dlhodobo najslabšie výkony. Na najpomalšom povrchu ešte nikdy nevyhral turnaj a dokonca sa ani nedostal do finále.

Napriek tomu sa postupne na antuke zlepšil, o čom svedčí semifinále Roland Garros z roku 2011. Prioritou pre svetovú dvojku však ostáva úspech vo Wimbledone, kde hral vlani finále a vyhral olympijský turnaj.

„Myslím si, že jeho šanca na výhru vo Wimbledone je tento rok obrovská. Preto nebude riskovať väčšie zranenie štartom v Paríži,“ povedal Daily Mail Goran Ivaniševič, ktorý v All England Clube triumfoval v roku 2001 a trikrát si zahral vo finále.

Dvadsaťšesťročný britský tenista hovoril, že dlhodobý problém s krížovou časťou chrbta má hlavne na antuke, kde musí viac vytáčať telo pri sklzoch.

Najviac ho zranenie trápilo počas vlaňajšieho French Open, kde prehral vo štvrťfinále s Davidom Ferrerom.

Proti Nadalovi iba v zime

Pauza víťaza US Open 2012 by nemala trvať dlho. Štartovať by chcel už na jednom z prvých trávnatých turnajov v Queens Clube, ktorý v minulosti dvakrát vyhral.

Ivaniševič dodal, že Murrayho rozhodnutie chápe, keďže ani v stopercentnej forme by nebol favoritom parížskeho grandslamu.

„Jasným favoritom je Nadal, ktorého môže reálne vyzvať len Djokovič. Aj ten by sa mal modliť za podobné zamračené počasie ako je teraz. Lebo ak bude slnečno a horúco, tak Nadala zdolá len veľmi ťažko.“

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Murray vynechá Paríž, chce triumf z Wimbledonu