Tragédia na MS v cyklistke. Mladá Švajčiarka po páde podľahla zraneniam

Muriel Furrerová
Muriel Furrerová (Autor: X/UCI_media)
TASR|27. sep 2024 o 15:17

Mala iba osemnásť rokov.

ŽENEVA. Osemnásťročná švajčiarska cyklistka Muriel Furrerová podľahla vážnemu zraneniu hlavy, ktoré utrpela vo štvrtkových cestných pretekoch na MS juniorov.

V piatok to potvrdila Medzinárodná cyklistická únia (UCI) aj organizátori šampionátu.

"S veľkým zármutkom sa UCI a organizačný výbor majstrovstiev sveta dnes dozvedeli tragickú správu o smrti mladej švajčiarskej cyklistky Muriel Furrerovej.

Cyklistická komunita prišla o pretekárku, ktorá mala pred sebou skvelú budúcnosť," citovala z vyhlásenia UCI agentúra DPA.

Furrerová spadla na mokrej ceste a z trate ju vrtuľník previezol do nemocnice v Zürichu. UCI naďalej vyšetruje okolnosti, ktoré k nešťastnej udalosti viedli.

V piatok doobeda únia uviedla, že MS budú pokračovať aj napriek Furrerovej kritickému stavu, keďže si to želala jej rodina.

Furrerovú vo Švajčiarsku považovali za jeden z najväčších začínajúcich talentov. Mladá pretekárka sa venovala aj cyklokrosu a horskej cyklistike, v ktorej získala bronz v tímovej súťaži na májových ME v Rumunsku.

V priebehu uplynulých mesiacov sa vo svete cyklistiky udialo viacero smrteľných nehôd, ktoré vyvolávajú diskusie o bezpečnosti v športe. Toto leto prišiel po havárii o život Nór Andre Drege, vlani ďalší Švajčiar Gino Mäder.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tragédia na MS v cyklistke. Mladá Švajčiarka po páde podľahla zraneniam