Müller o súboji Rajnocha v ACA: Chceme ukázať svetu naše kvality

(Zdroj: Top-fight.cz)
Daniel Stankovič|22. apr 2021 o 18:33 (aktualizované 22. apr 2021 o 18:32)

Podľa trénera Vítězslava Rajnocha, je bojovník na zajtrajšok pripravený viac než dobre.

Už zajtra okolo pol šiestej večer stredoeurópskeho času nastúpi na svoj druhý duel v rámci prestížnej organizácie Akhmat Absolute Championship (ACA) český bojovník Vítězslav Rajnoch (9-3 MMA).

V hlavnom predzápase večera sa proti nemu v bieloruskom Minsku predstaví domáci 37-ročný veterán zmiešaných bojových umení Artem Damkovsky (23-11 MMA).

Ako je jeho zverenec pripravený, čo od súpera očakáva, alebo ako absolvoval prípravu na súboj, sme sa porozprávali s uznávaným českým rozhodcom a hlavným trénerom klubu Jayman MMA Fighting Systems, Jakubom Müllerom.

Ako ste v tíme spokojní s prípravou? Podľa fotografií vyzerá Vítězslav Rajnoch po fyzickej stránke pripravený skvelo.

Tak v rámci opatrení ohľadom ochorenia COVID-19 a aj napriek tomu, že sme nemohli trénovať v telocvični, tak za mňa super. Fyzicky išiel na doraz, počas sparingov sme mu s chlapcami imitovali súperov štýl, ktorý je značne neortodoxný.

Osobne neviem ani o jednom zápasníkovi, čo používa Philly Shell (postoj, pri ktorom sa bojovník kryje v obrane namiesto prednou rukou ramenom, ako napríklad boxer Floyd Mayweather). Petr Stríž a Aďa Krol nemali problém prísť na tréningy a robiť mu "vrece", že si len prechádzal svoje techniky, hoci sa obaja chystali na svoje vlastné zápasy.

Vo svojej premiére v prestížnej ACA zvíťazil Rajnoch nad Christianom Draxlerom po troch kolách na bodový verdikt rozhodcov.
Vo svojej premiére v prestížnej ACA zvíťazil Rajnoch nad Christianom Draxlerom po troch kolách na bodový verdikt rozhodcov. (Zdroj: ACA)

Ako sa vášmu zverencovi chudlo do váhového limitu? Mali ste nejaké problémy, alebo to prebiehalo v poriadku?

Do váhy zhadzoval Víťa zasa "raketu", tentokrát však s rozdielom, že nechodil do práce, čo mu dosť pomohlo a váhu tak urobil relatívne zdravo.

Minulý zápas proti Christianovi Draxlerovi to bol hazard so zdravím a životom, to už nikdy nechcem zažiť. Skoro všetci, čo tu zápasia v ľahkej váhe vyzerali ako živé mŕtvoly. Bohužiaľ to zatiaľ k tomu športu patrí, snáď sa to raz zmení.

Na podujatí budete mať hlavný predzápas večera, pociťujete pred ním tlak?

Tak ono to vôbec nie je o Víťovi, ale o tom, že jeho terajší súper je veľká legenda a je domáci bojovník. Víťa je z hľadiska európskej scény začínajúci zápasník, tlak teda necítime, ten je na súperovej strane. Ten však vyzerá, že to dvakrát nerieši.

Podľa kurzov stávkových kancelárií je Vítězslav Rajnoch outsider, beriete to ako výhodu?

Na stránke Tapology sa zase očakáva naše víťazstvo. Ak to vezmeme matematicky, tak by asi Víťa veľa šancí mať nemal, pretože súper celú kariéru zápasil s európskou špičkou, no ako vieme, MMA nie je matematika a tiež nejaké výhody máme aj na našej strane.

Vek, váhový a výškový rozdiel, skúsenosti s bojom v klietke (súper zápasil skoro výhradne v ringu) a údery lakťami. Naviac Víťa je oveľa krajší, čo je tiež veľká výhoda (smiech).

Ako hodnotíte súpera, respektíve, čo by na neho mohlo platiť?

Je dobrý, fakt frajer a legenda. Keď som začínal s MMA a nevedel poriadne čo je to armbar, tak on už bol špička. Keď zápasil o tituly organizácie M-1, tak sa Víťa len učil na tréningoch brazílskeho jiu-jitsu viazať kimono. 

Poviem to takto, už len zápas s ním je splnený sen. Čo by na neho mohlo platiť? Biť ho tak silno, až spadne na zem, to by sa mu nemuselo páčiť.

Na záver, aké sú pocity pred zápasom?

Sme rozhnevaní mladí muži, čo chcú ukázať celému svetu svoje kvality a domácim fanúšikom pripraviť nepríjemné prekvapenie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Müller o súboji Rajnocha v ACA: Chceme ukázať svetu naše kvality