So zranením som sa naučil pracovať, hovorí “Monster“ Kníže

(Zdroj: Facebook - Petr Kníže)
Vladimír Bilohuščin|21. apr 2021 o 18:55

Už 1. mája čaká Petra Knížeho hlavný zápas podujatia Oktagon 23.

BRNO. Aj keď mladšia generácia meno Petr ‘’Monster’’ Kníže nemusí dôverne poznať, česká legenda nepochybne patrí medzi základné piliere domácej MMA scény. Je totiž iba málo bojovníkov, ktorí na scéne pôsobia takmer 25 rokov.

„Keď som v roku 1997 začal, tak tu už fungovalo UFC a práve vtedy sa spustil ten obrovský boom. V USA sa začali vypredávať veľké štadióny a my sme si hovorili, že by sme tam chceli zápasiť, alebo niečo podobné spraviť u nás,“ prezradil v relácii Bez rukavíc Kníže.

„V kútiku duše sme dúfali, že takáto doba nastane aj u nás, ale dlho to vyzeralo, že to tu nikdy nebude. Zrazu sa to zlomilo, akoby zo dňa na deň.“

Počas kariéry Kníže nazbieral množstvo skúseností a na svojom konte má vysoko cez 20 súbojov. Oficiány zápis ale hovorí o dvanástich profesionálnych zápasoch, pričom zaznamenal iba jedinú prehru, s Karlosom Vémolom.

„Boli tam emócie a z mojej strany aj veľké podcenenie. Karlos tu nebol vôbec známy a mysleli sme, že to zvládneme. Rovnako ako všetci naši bojovníci som ale narazil na silovú prevahu.“

Kníže prezradil, že medzi ním a Vémolom panovalo poriadne napätie. Všetko sa ale vyriešilo a momentálne sú obaja bojovníci v priateľskom vzťahu a dokonca spolu často trénujú. Karlos pritom uznal, že s tvrdším bojovníkom snáď ešte nespároval a potvrdil tak, že príprava v Moster gyme je to naozaj náročná.

Nesmiernu odolnosť Knížeho potvrdzuje aj fakt, že trénuje na vrcholovej úrovni aj napriek 20 rokov starému zraneniu, po ktorom nemôže plnohodnotne ohnúť nohu. Monster to ale neberie fatálne.

„Vždycky je lepšie pokrčiť obe nohy ako jednu, ale naučil som sa s tým pracovať.“ V niektorých prípadoch tak môže ísť aj o výhodu, keď sa súperi až priveľmi sústredia na zranenie a zabúdajú na ďalšie aspekty boja.

Momentálne sa už Monster pripravuje na svoj návrat po dvoch rokoch a Oktagon MMA mu pripravil rovno hlavný zápas večera, keď ho preverí Andrea Fusi. „Cítim sa veľmi dobre. Na prvý pokus to nevyšlo kvôli viacerým okolnostiam, ale som možno aj rád, lebo som sa mohol lepšie pripraviť. Tešim sa na to.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»So zranením som sa naučil pracovať, hovorí “Monster“ Kníže