Žilinčania krotia eufóriu, Trnava potrebuje na postup dokonalý výkon

Futbalisti MŠK Žilina.
Futbalisti MŠK Žilina. (Autor: TASR)
TASR|12. aug 2021 o 00:00

Slovenské kluby čakajú odvety v Konferenčnej lige.

BRATISLAVA. Dvaja slovenskí zástupcovia majú šancu vo štvrtok zabojovať o účasť v play off Európskej konferenčnej ligy UEFA 2021/2022.

Bližšie k postupu je MŠK Žilina, ktorý si priviezol z pôdy kazašského Tobolu Kostanaj nádejné víťazstvo 1:0 po góle Miroslava Gona.

Spartak Trnava uhral doma remízu 0:0 s Maccabi Tel Aviv a na štadióne najúspešnejšieho izraelského klubu ho čaká náročný duel.

Staňo: Za nami je iba polčas

Žilinčania napriek tesnému náskoku nemajú dopredu nič vyhrané. Aj domáci totiž v zápase ukázali kvalitu. Osemkrát trafili priestor bránky, na rohy zvíťazili 8:1 a na priame kopy 9:2. Nedokázali však skórovať.

"Výhru si vážime, pretože na konci zápasu mal súper veľkú šancu na vyrovnanie. Za nami je iba polčas, eufóriu treba krotiť.

Verím, že v domácej odvete fanúšikovia spravia opäť atmosféru, ktorá nás poženie za postupom," vyhlásil tréner Žiliny Pavol Staňo. 

Žilinčania sa na súboj naladili víťazstvom 3:1 nad Pohroním v 3. kole Fortuna ligy. Súboj proti Tobolu má výkop o 18.45 a rozhoduje ho Škót John Beaton.

Trnava verí, že postup je možný 

Spartak si v pondelok poradil s nováčikom z Liptovského Mikuláša 4:0. Tréner Michal Gašparík však vie, že jeho hráčov čaká oveľa náročnejší súper, ktorého považuje za favorita duelu.

"Musíme to odohrať dokonale takticky. Nesmieme robiť vzadu individuálne chyby a musíme byť vpredu maximálne efektívni. Pokiaľ by sa tieto veci stretli a budeme mať aj kúsok šťastia, tak je možný aj postup cez takéhoto kvalitného súpera.

Misky váh sú však momentálne na druhej strane," pripomenul tréner Spartaka, ktorého zverenci nastúpia vo štvrtok o 19.30 SELČ.

Gašparík bude mať k dispozícii všetkých hráčov. 

"Urobíme zmeny v zostave i v hernom systéme. Musíme akceptovať silu Maccabi. Zmeníme rozostavenie a pokúsime sa eliminovať silné stránky súpera.

V prvom stretnutí sme sa ešte nedostali na hranicu nášho limitu a súper už od 65. min začal upadať. Vtĺkame hráčom do hlavy, že dokážeme tempo so súperom udržať a rozhodnutie by mohlo prísť v závere, či až v predĺžení."

Kapitán Martin Mikovič v prebiehajúcej sezóne nehral vo Fortuna lige pre trest a mal by byť preto oddýchnutejší.

"Presvedčili sme sa v prvom zápase, že Maccabi má trochu inú kvalitu ako my a aj ako Sepsi. Budeme sa spoliehať na to, že to dobre uzavrieme vzadu a mohol by nám vyjsť nejaký brejk," skonštatoval. 

V akcií aj Hamšík či Boženík 

O play off budú bojovať aj viaceré kluby so slovenskými legionármi. Turecký Trabzonspor v kádri s Marekom Hamšíkom sa predstaví na pôde nórskeho Molde, v prvom dueli sa zrodila remíza 3:3.

Slask Vroclav s Róbertom Pichom čaká izraelský Hapoel Beer Sheva, doma zvíťazil poľský tím 2:1. Blízko k postupu je holandský Feyenoord Rotterdam s Róbertom Boženíkom, ktorý na ihrisku švajčiarskeho Luzernu triumfoval 3:0.

Naopak, v problémoch je Viktoria Plzeň s Miroslavom Káčerom, ktorá musí proti waleskému The New Saints doháňať manko 2:4 z úvodného duelu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Žilinčania krotia eufóriu, Trnava potrebuje na postup dokonalý výkon