Zdecimovaný Prešov nastúpil. Trénuje a plánuje hrať v okolitých dedinách

Prešovský káder doplnilo mnoho hráčov z dorastu.
Prešovský káder doplnilo mnoho hráčov z dorastu. (Zdroj: Viktor Zamborský)
Daniel Dedina|23. máj 2021 o 22:25

Mužstvo chce dohrať sezónu a vyhnúť sa kontumáciám.

PREŠOV. Keď bolo jasné, že tretia liga sa dočká reštartu, mnohí futbaloví fanúšikovia na východe sa pýtali: Dohrá vôbec Prešov sezónu?

Najstarší futbalový klub na Slovensku a kedysi úspešná značka sa borí s obrovskými problémami.

Majiteľ klubu Miroslav Remeta viackrát avizoval, že ak nedôjde k dohode s mestom, klub pošle do likvidácie.

V čase prerušenia aktuálnej sezóny patrilo Prešovčanom v tabuľke III. ligy Východ druhé miesto, ale následne sa ich káder rozsypal.

Mnohí hráči odišli do iných klubov a fanúšikovia sa obávali, že prešovské mužstvo po troch nenastúpeniach na zápas a následných kontumáciách vylúčia zo súťaže.

Pred hráčmi 1. FC Tatran ich do skompletizovania kompletnej jesenne časti zostávalo ešte päť. Prvý v nedeľu 23. mája v Stropkove. A Prešov na tento zápas nastúpil!

Aby Prešov nezmizol z mapy

Do situácie sa zaangažovali ľudia, ktorým nie je osud klubu ľahostajný. Torzo mužstva prebral Jozef Kováč, ktorý bol predtým asistentom hlavného trénera Petra Petráša.

A keďže druhá dorastenecká liga nepokračuje, môže sa oprieť o hráčov zo staršieho dorastu U19.

„Reálne hrozilo, že by Tatran nenastúpil, tak sme sa to s niekoľkými nadšencami okolo prešovského futbalu snažili dať dokopy. Vytvorili sme mix dorastencov a hráčov z áčka.

Chceme dohrať súťaž, aby Prešov nezmizol z futbalovej mapy. Čo sa bude diať po sezóne, to neviem,“ priblížil Kováč.

Prešovčania majú výrazný tréningový deficit, keďže sa spoločne pripravujú len dva týždne. Pred súťažným zápasom v Stropkove stihli odohrať jediný prípravný duel. V kádri majú šikovných, ale neskúsených mladíkov.

„Z pôvodného kádra ostalo šesť hráčov. Doplnili sme to dorastencami. V Stropkove nastúpili ôsmi,“ uviedol Kováč.

Tréningy v Dulovej Vsi, zápasy v Ľuboticiach

Prešovskí futbalisti momentálne trikrát v týždni trénujú v susednej obci Dulova Ves.

Domáce zápasy - do zavŕšenia polovice sezóny ich čakajú ešte dva - odohrajú v Ľuboticiach. Mnohí Prešovčania sa pýtajú, či môže futbal v meste klesnúť ešte hlbšie...

„Chcel by som vyzdvihnúť ľudí v Dulovej Vsi na čele s Lukášom Bidovským, ktorí nám vychádzajú v ústrety a poskytnú všetko, čo potrebujeme. Klobúk dole pred nimi,“ vyhlásil Kováč.

V Stropkove Prešovčania prehrali 1:3. V 81. min síce strelil Špak kontaktný gól, ale hneď vzápätí sa presadil domáci Poľák a stanovil konečný výsledok stretnutia.

„Napriek výsledku, ktorý je teraz druhoradý, musím povedať, že ma chlapci príjemne prekvapili. Domácim boli viac ako vyrovnaným súperom, ale mladícka nerozvážnosť nás stála lepší výsledok," skonštatoval prešovský tréner.

Stropkov sa ujal vedenia krásnym gólom po štandardke a odrazenej lopte. Potom sme mali viac z hry, chýbala nám však lepšia finálna fáza,“ doplnil. 

Stropkov už myslí na ďalšiu sezónu

„Tatran má vnútorné problémy, zo základnej zostavy mal asi len päť až šesť hráčov, ktorých doplnili hráči z devätnástky.

My sme hrali s našimi hráčmi, plus Ukrajincom Alexom Vojčukom, ktorý k nám prišiel nedávno. Tiež sme dali priestor dorastencom,“ zhodnotil súťažný rozbeh po vyše siedmich mesiacoch tréner MŠK Tesla Stropkov Ľubomír Reiter.

„Bol to zaujímavý zápas, s množstvom šancí na jednej i druhej strane a peknými gólmi. V daždivom počasí sa napriek kondičným restom na oboch stranách hral rýchly futbal. Nielen s výsledkom, ale aj hrou som maximálne spokojný,“ priznal.

Ako sa dlhá prestávka podpísala na stropkovskom mužstve?

„Mali sme dosť veľký tréningový výpadok. Pri cudzincoch, ktorí mali prísť, sme sa rozhodli, že je zbytočné ich sem ťahať na štyri zápasy.

Pripravujeme sa už prakticky na novú sezónu. Dávame šancu najmä mladým, ktorí ju zatiaľ veľmi v áčku nedostali. Chceme si vytypovať aj hráčov z okolia,“ doplnil Reiter. 

Výsledky dohrávok 11. kola III. ligy Východ

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zdecimovaný Prešov nastúpil. Trénuje a plánuje hrať v okolitých dedinách