Vlhová sa sústredí na jeden cieľ. Podobne, ako keď získala zlato v Pekingu

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|15. feb 2023 o 09:00

Slovenka obhajuje v slalome striebro.

MÉRIBEL. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová zasiahne do bojov o cenné kovy až v závere majstrovstiev sveta v lyžovaní.

Lyžiarka sa rozhodla vynechať úvod šampionátu a sústredila sa na svoje silné disciplíny. 

„Čas využijeme na dotrénovanie kondičných a technických aspektov výkonu, aby sme boli plne pripravení na pre nás najdôležitejšie disciplíny - obrovský slalom a slalom," skonštatoval Mauro Pini, hlavný tréner Ski Team Vlha.

Slovenka prišla o možnosť obhájiť striebornú medailu z alpskej kombinácie z Cortiny d’Ampezzo. 

„Prekvapilo ma to. Pre Petru to bola istá medaila. Ušetrila si však energiu na dôležité vystúpenia v technických disciplínach. Je veľmi silná a koncentrovaná na jeden cieľ. Rovnako, ako keď získala zlato na zimných olympijských hrách,“ zhodnotil pre Sportnet skúsený komentátor ZDF Julius Hilfenhaus. 

Program Petry Vlhovej na MS v lyžovaní:

Štvrtok 16.2. - obrovský slalom, 1. kolo 09:45, 2. kolo 13:30

Sobota 18.2. - slalom, 1. kolo 10:00, 2. kolo 13:30

Uvoľnená Shiffrinová

Vlhová pred šampionátom trénovala blízko švajčiarskeho strediska Gstaad a do Francúzska sa presunula v pondelok. 

„Vlhová je veľmi silná a vie, kde môže vyhrať. Koncentruje sa na svoje silné disciplíny. Myslím, že na Shiffrinovú vytvorí tlak. Hrá veľmi šikovnú hru,“ uviedol komentátor Eurosport Guido Heuber. 

Mikaela Shiffrinová sa už predstavila v dvoch disciplínach. V alpskej kombinácii vypadla tesne pred cieľom a v super-G získala striebornú medailu. 

„Američanka môže ísť do ďalších pretekov uvoľnene. To bol hlavný problém, ktorý mala na zimných olympijských hrách v Pekingu. Tlak sa postupne zväčšoval po každých pretekoch,“ analyzoval expert ZDF. 

Shiffrinovú zaváhanie počas prvého súťažného dňa nerozhodilo. Spomienky na pokazené olympijské hry, kde nevybojovala ani jednu medailu, si nepripúšťala. 

„Je úplne v pohode. Jazdí ako nikdy predtým. Usmieva sa, aj keď nevyhráva. Nastavenie v hlave má oveľa lepšie ako minulý rok. Je za tým vzťah s úspešným lyžiarom Aleksandrom Aamodtom Kildem. Pomáha jej,“ dodal Hilfenhaus. 

Užíva si Vlhová lyžovanie? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová sa sústredí na jeden cieľ. Podobne, ako keď získala zlato v Pekingu