Zagitovová získala zlatú medailu a skompletizovala svoju zbierku z vrcholných podujatí

Alina Zagitovová - ilustračná fotografia.
Alina Zagitovová - ilustračná fotografia. (Autor: Sergei Grits TASR/AP)
TASR|22. mar 2019 o 13:51

Len 16-ročná Ruska predviedla vyzretosť v skokovej i technickej pasáži.

MS v krasokorčuľovaní 2019 - Saitama - výsledky:

Ženy - po voľných jazdách:

1.Alina ZagitovováRusko237,50 bodov
2.Elizabet TursynbajevováKazachstan224,76
3.Jevgenija MedvedevováRusko223,80
4.Rika KihirováJaponsko223,49
5.Kaori SakamotováJaponsko222,83
6.Satoko MijaharováJaponsko215,95
32.Nicole RAJIČOVÁSlovensko51,22

SAITAMA. Majsterkou sveta v krasokorčuľovaní sa na šampionáte v japonskej Saitame stala v piatok Ruska Alina Zagitovová.

Olympijská šampiónka na tróne vystriedala Kanaďanku Kaetlyn Osmondovú. Striebornú medailu získala Elizabet Tursynbajevová z Kazachstanu, bronz putuje takisto do Ruska zásluhou Jevgenije Medvedevovej.

Len 16-ročná Zagitovová, ktorá je úradujúcou vicemajsterkou Európy, skompletizovala medailovú zbierku z vrcholných podujatí, keďže má aj európsky titul z roku 2018. Ukázala vyzreté predstavenie, výborné v skokovej i technickej pasáži.

Tursynbajevová síce skočila skvelý štvoritý salchow, ale potom sa nevyhla chybe a to ju stálo titul. Japonské reprezentantky doma medailu nezískali a skončili na 4. až 6. mieste.

Slovenská reprezentantka Nicole Rajičová nepostúpila do voľných jázd z krátkeho programu a umiestnila sa na 32. priečke.

Rytmické tance ovládli obhajcovia Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron z Francúzska. Trojnásobní majstri sveta odsunuli za seba ruské dvojice Victoriu Sinicinovú, Nikitu Kacalapova, resp. Alexandru Stepanovovú s Ivanom Bukinom.

Päťnásobní majstri Európy mali na začiatku sezóny problémy, ale formu vyladili na MS výborne a prekonali ich maximum z januárových ME. "Tango je presne naša krvná skupina. Máme radi tento program," povedala Papadakisová.

Šampionát vyvrcholí v sobotu voľnými tancami a voľnými jazdami mužov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Zagitovová získala zlatú medailu a skompletizovala svoju zbierku z vrcholných podujatí