Nóri zostali bez medaily, životný triumf oslavuje Ponsiluoma

Švédsky biatlonista Martin Ponsiluoma získal zlatú medailu.
Švédsky biatlonista Martin Ponsiluoma získal zlatú medailu. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. feb 2021 o 16:15

Na stupňoch víťazov ho doplnili Francúzi.

MS v biatlone 2021 - Pokljuka (Slovinsko)

Šprint mužov na 10 km:

1.

Martin Ponsiluoma

Švédsko

24:41,1 min (0)

2.

Simon Desthieux

Francúzsko

+11,2 s (0)

3.

Émilien Jacquelin

Francúzsko

+12,9 s (1)

4.

Johannes Dale

Nórsko

+22,4 s (1)

5.

Johannes Thingnes Bö

Nórsko

+22,5 s (2)

6.

Quentin Fillon Maillet

Francúzsko

+23,9 s (1)

37.

Michal Šima

Slovensko

+1:40,3 min (0)

69.

Tomáš Hasilla

Slovensko

+2:29,3 min (2)

80.

Šimon Bartko 

Slovensko

+3:06,4 min (4)

POKLJUKA. Švédsky biatlonista Martin Ponsiluoma dosiahol najväčší úspech svojej doterajšej kariéry, keď na majstrovstvách sveta v slovinskej Pokljuke vyhral piatkového rýchlostné preteky mužov na 10 km.

Na aktuálnom šampionáte pridal do zbierky už druhý cenný kov, keďže v stredu v súťaži miešaných štafiet bol účasťou bronzového švédskeho výberu.

Nóri skončili bez medaily 

Ponsiluoma získal zlato zásluhou stopercentnej streľba, ktorú podčiarkol výborným výkonom v bežeckej časti. V cieli mal napokon náskok 11,2 sekundy pred rovnako strelecky bezchybným Francúzom Simonom Desthieuxom.

Tretí skončil ďalší francúzsky reprezentant Emilien Jacquelin. Ten na strelnici urobil jednu chybu a za strieborným krajanom zaostal o 1,7 sekundy.

Veľkým prekvapením je skutočnosť, že ani jeden z cenných kovov nezískali Nóri.

Najlepší z nich bol štvrtý Johannes Dale, favorizovaný Johannes Thingnes Bö nesklopil až dva terče v ľahu a skončil piaty.

Do elitnej desiatky sa dostali aj ďalší nórski pretekári - Sturla Holm Laegreid napokon obsadil siedmu a Tarjei Bö deviatu priečku.

Šima sa prebojoval do stíhacích pretekov 

Solídny výkon previedol slovenský reprezentant Michal Šima, ktorý bol na strelnici bezchybný. Po bežeckej stránke však na najlepších nemal a napokon s odstupom 1:40,3 min za víťazom obsadil bodované 37. miesto.

"S výkonom na strelnici som spokojný, ale na stojke som sa trochu zdržal. Na trati som sa necítil ideálne. Až na posledné kolo to však bolo celkom fajn. Už sa teším na nedeľňajšie stíhacie preteky," povedal Michal Šima pre RTVS.

Tomáš Hasilla po bezchybnej "ležke" minul v dvakrát v stoji a klasifikovali ho na 69. pozícii. Ďalší slovenský zástupca Šimon Bartko po troch chybných výstreloch v ľahu minul raz aj na "stojke" a obsadil 80. priečku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Nóri zostali bez medaily, životný triumf oslavuje Ponsiluoma