Mourinho: To nebol gól, ale vtip. Ibrahimovič bude chýbať

Laurent Blanc oddeľuje hráča Chelsea Davida Luiza a Edinsona Cavaniho. Prizerá sa Jose Mourinho.
Laurent Blanc oddeľuje hráča Chelsea Davida Luiza a Edinsona Cavaniho. Prizerá sa Jose Mourinho. (Autor: SITA/AP)
TASR|3. apr 2014 o 11:09

Zlatan Ibrahimovič si počas zápasu s Chelsea poranil stehenný sval. Odveta sa hrá 8. apríla.

PARÍŽ. Zlepšený výkon v druhom polčase priniesol Parížu Saint-Germain dvojgólový náskok do štvrťfinálovej odvety futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 s londýnskou Chelsea.

Vlani Paríž SG skončil vo štvrťfinále s Barcelone po remízach 2:2 doma a 1:1 vonku, teraz ho v Londýne posunie do semifinále aj prehra rozdielom gólu.

PSG účinkoval medzi najlepšími štyrmi klubmi Ligy majstrov jediný raz vo svojej histórii, v ročníku 1994/1995.

Blanc: Svoju úlohu dokonale splnil

"Vždy sa dá hrať lepšie, ale viem, že moji hráči dnes odviedli maximum. Ujali sme sa rýchlo vedenia, no potom sme sa príliš nechali zatiahnuť do obrannej ulity. Vedeli sme, že Chelsea má smrtiace brejky, tento fakt zrejme zohral v podvedomí hráčov svoju rolu," povedal tréner Paríža Laurent Blanc.

"Mám kvôli Pastoremu veľkú radosť, že dal takýto dôležitý gól. Jeho výkony boli niekedy ako na hojdačke, do toho mal aj zdravotné problémy. Svoju úlohu dokonale splnil, aj keď bol trocha prekvapený, keď som ho išiel poslať na ihrisko," dodal.

V odvete bude mať PSG komplikovanú úlohu, na takmer určite totiž nebude môcť počítať so švédskym kanonierom Zlatanom Ibrahimovičom.

Autor 40 gólov v tejto sezóne si v druhom polčase nešťastným pohybom v strede ihriska privodil zranenie stehenného svalu a musel striedať. Podľa prezidenta klubu Nassera al-Khelaifiho čaká Ibru niekoľkotýždňová liečba.

Mourinho: Ešte nie sme vonku

Od Chelsea sa v pozícii skúsenejšieho mužstva, ktoré už má v zbierke trofej Ligy majstrov, čakalo v Paríži rozhodne viac.

"Hrali sme proti výbornému tímu, ktorý má vo svojom útoku fantastických hráčov. Mrzí ma však, že na prvý gól sme súperovi sami prihrali v situácii, ktorú mal náš obranca riešiť inak. Tretí gól nazval Tim Cahill nešťastným a ja zasa tvrdím, že bol absurdný. To nebol gól, ale vtip. Nebudem o chybách jednotlivcov hovoriť pred novinármi, no určite konkrétnym hráčom v šatni vyčistím žalúdky," povedal Jose Mourinho, ktorý už získal trofej Ligy majstrov s FC Porto a Interom Miláno.

"Odveta bude náročná, ale vo futbale nič nie je nemožné. Musíme zo seba vydať všetko a zabojovať o postup, ešte sa necítim byť vyradený. Vyskúšame to a uvidíme, čo z toho bude," dodal Mourinho, ktorý v odvete nebude môcť pre trest počítať s defenzívnym stredopoliarom Ramiresom."

Odveta v Londýne je na programe v utorok 8. apríla. Žreb semifinále a finále LM sa uskutoční v piatok 11. apríla vo švajčiarskom Nyone, finálový súboj o trofej je na programe v sobotu 24. mája v Lisabone.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Mourinho: To nebol gól, ale vtip. Ibrahimovič bude chýbať