Real mieri do semifinále, Klopp: Nekládli sme mu odpor

Gareth Bale (vľavo z Realu) dáva prvý gól zápasu Romanovi Weidenfellerovi, prizerá sa jeho spolhráč Lukasz Piszczek.
Gareth Bale (vľavo z Realu) dáva prvý gól zápasu Romanovi Weidenfellerovi, prizerá sa jeho spolhráč Lukasz Piszczek. (Autor: SITA/AP)
TASR|3. apr 2014 o 09:54

Najpresvedčivejší výsledok vo štvrťfinálových súbojoch Ligy majstrov dosiahli futbalisti Realu.

MADRID. Futbalisti Realu Madrid po víťazstve 3:0 idú do odvety na pôde Borussie Dortmund v roli favoritov na postup, Real by sa v tom prípade prebojoval do semifinále LM už štvrtýkrát v rade.

Realu sa zatiaľ čiastočne podarilo revanšovať Dortmundu za vlaňajšie vyradenie v semifinále, keď vonku prehral vysoko 1:4 a doma dokázal zvíťaziť už len nepostupovým výsledkom 2:0.

Klopp: Súper potrestal chyby

Real sa v tomto roku usiluje o zisk jubilejnej 10. trofeje Ligy majstrov v klubových dejinách. Nastúpiť v žlto-čiernom drese už bude v odvete môcť po odpykaní trestu aj poľský kanonier Robert Lewandowski, ktorý štyrmi gólmi zostrelil Real vo vlaňajšom semifinále Ligy majstrov.

"Urobili sme chyby a súper ich potrestal. Real zvíťazil až príliš ľahko, nekládli sme mu odpor, aký som od mužstva očakával. Najmä po taktickej stránke, pokiaľ chcete súperiť s najsilnejšími mužstvami sveta, musíte byť stopercentne pripravení," vyhlásil kouč Dortmundu Jürgen Klopp.

"Súperovi sme na dva góly sami prihrali. Za stavu 0:3 si už hráči neverili, boli pod tlakom, lebo prípadný štvrtý gól by bol klincom do rakvy. V odvete sa pokúsime hrať atraktívny futbal a zvíťaziť. Určite Realu nič nedarujeme a pokiaľ existuje nádej na postup, budeme sa o ňu biť."

Ancelotti: Prvý polčas nás stál veľa síl

Jeho kolega Carlo Ancelotti z lavičky víťazov bol po zápase spokojný. Vlani s parížskym St. Germainom tréner stroskotal vo štvrťfinále LM, teraz má na novom pôsobisku našliapnuté do ďalšej fázy.

"Prvý polčas nás stál veľa síl, viedli sme síce 2:0, ale enormné úsilie nám predsa len odčerpalo energiu. Trocha sme po zmene strán stiahli hru a hrali na brejky. Jeden nám vyšiel, Modrič pekne našiel Ronalda a ten sa v takýchto situáciách vyžíva. S výsledkom 3:0 ako aj s výkonom mužstva som spokojný."

"Snívame o finále, ale ešte sú pred nami tri zápasy. Najbližší už o necelý týždeň v Dortmunde, v ktorom musíme byť opatrní a nenechať sa ukolísať víťazstvom z prvého merania síl."

Odveta na štadióne Signal Iduna Park v Dortmunde je na programe v utorok 8. apríla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Real mieri do semifinále, Klopp: Nekládli sme mu odpor