Z vypadnutia sa otriasol. Verstappen nedal v Japonsku konkurencii žiadnu šancu

Max Verstappen.
Max Verstappen. (Autor: TASR/AP)
TASR, REUTERS|5. apr 2024 o 08:10 (aktualizované 5. apr 2024 o 09:47)

V prvom tréningu vyhral pred tímovým kolegom.

Formula 1 - Veľká cena Japonska

Výsledky - prvý tréning

1.

Max Verstappen

Holandsko

Red Bull

1:30,056 min

2.

Sergio Perez

Mexiko

Red Bull

+ 0,181 sek

3.

Carlos Sainz

Španielsko

Ferrari

+ 0,213 sek

4.

George Russell

Veľká Británia

Mercedes

+ 0,474 sek

5.

Lewis Hamilton

Veľká Británia

Mercedes

+ 0,487 sek

Výsledky - druhý tréning

1.

Oscar Piastri

Austrália

McLaren

1:34,725 min

2.

Lewis Hamilton

Veľká Británia

Mercedes

+ 0,501 sek

3.

Charles Leclerc

Monako

Ferrari

+ 4,035 sek

4.

Juki Cunoda

Japonsko

RB

+ 6,221 sek

5.

Daniel Ricciardo

Austrália

RB

+ 7,188 sek

SUZUKA. Holandský pretekár Max Verstappen dosiahol najrýchlejší čas v prvom tréningu na Veľkú cenu Japonska, štvrté podujatie seriálu F1.

Jazdec Red Bullu zvládol okruh v Suzuke za 1:30,056 minúty a predbehol svojho tímového kolegu Sergia Pereza o 0,181 sekundy.

Tretí bol Španiel Carlos Sainz na Ferrari s mankom 0,213 s.

Leclerc až šiesty

Na štvrtom a piatom mieste boli Briti George Russell a Lewis Hamilton na Mercedesoch, šiesty najrýchlejší čas dosiahol Charles Leclerc na druhom Ferrari.

Logan Sargeant na Williamse nemohol pred dvoma týždňami pretekať v Melbourne po tom, čo jeho skúsenejší tímový kolega Alex Albon havaroval v tréningu.

Max Verstappen.
Max Verstappen. (Autor: TASR/AP)

Williams auto opravil, ale do Japonska prišiel bez náhradného podvozku, takže Sargeant by mohol opäť chýbať, ak ho mechanici tímu nedokážu opraviť včas na nedeľňajšie preteky.

"Je mi to ľúto," povedal Američan do tímového rádia po tom, čo sa v zákrute vytočil, a potom dodal: "Som v poriadku."

Verstappen sa prvých 15 minút nemohol dostať z garáže, pretože jeho mechanici opravovali pokazenú časť na jeho aute, ale keď sa mu to podarilo, rýchlo ukázal svoje tempo na tvrdých pneumatikách na suchu.

Lewis Hamilton ho tesne pred červenou vlajkou zosadil z prvej priečky s časom, ktorý sa ukázal ako jeho najlepší (1:30,543) na jeho Mercedese.

Ferrari ukázalo niečo z tempa, ktoré ich v Melbourne vynieslo na pódium, ale Sainz sa nedokázal vyrovnať Red Bullom, zatiaľ čo jeho tímový kolega Charles Leclerc bol šiesty najrýchlejší, pol sekundy za Mercedesmi Georgea Russella a Hamiltona.

Druhý tréning ovplyvnil dážď

Verstappen bol po prvých dvoch piatkových tréningoch na čele výsledkovej listiny Red Bullu, zatiaľ čo Logan Sargeant prehĺbil problémy tímu Williams, keď so svojím vozidlom narazil do steny z pneumatík.

Verstappen dosiahol v úvodnom tréningu na suchu čas 1:30,056 minúty a dostal sa na čelo časového poradia o 0,181 sekundy pred tímového kolegu Sergia Pereza.

Pred druhým tréningom začalo na okruhu pršať a tímy sa rozhodli ponechať svoje vozidlá v garáži počas väčšiny tréningu, aby šetrili pneumatiky na zvyšok víkendu.

Hamilton, piaty najrýchlejší v prvom tréningu, sa počas prestávky medzi dažďovými prehánkami odvážil na svojom Mercedese, ale keď začalo opäť mrholiť, od letmého kola upustil.

Japonec Juki Cunoda a jeho tímový kolega z RB Daniel Ricciardo ponúkli fanúšikom na tribúnach trochu zábavy a zaznamenali prvé časy na kolo, ale boli o viac ako 10 sekúnd pomalší ako Verstappenov čas v prvom tréningu.

Austrálčan Oscar Piastri dosiahol čas 1:34,725 v neskorej jazde na mäkkých pneumatikách na svojom McLarene.

Bol tak najrýchlejší z deviatich jazdcov, ktorí absolvovali letmé kolá väčšinou v posledných minútach tréningu.

Carlos Sainz bol v úvodnom tréningu tretí najrýchlejší o 0,213 sekundy za Verstappenom, zatiaľ čo jeho tímový kolega Charles Leclerc bol šiesty, pol sekundy za Mercedesmi Georgea Russella a Hamiltona.

Počasie príliš nezmenilo situáciu Sargeanta, ktorého šmyk spôsobil dlhú zastávku pod červenou vlajkou v úvodnom tréningu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Z vypadnutia sa otriasol. Verstappen nedal v Japonsku konkurencii žiadnu šancu