Tréning v Budapešti poznačila nehoda Leclerca. Norris ukázal, že sa nevzdáva

Charles Leclerc.
Charles Leclerc. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|19. júl 2024 o 19:44

V druhom tréningu triumfoval pred Maxom Verstappenom.

BUDAPEŠŤ. Charles Leclerc z Ferrari v piatok havaroval v druhom tréningu na Veľkú cenu Maďarska, najrýchlejší bol Lando Norris z McLarenu pred Maxom Verstappenom z Red Bullu, ktorý je priebežným lídrom formuly 1.

Norris na Hungaroringu, kde sa teplota trate vyšplhala na 41 stupňov Celzia, zajazdil najlepší čas 1 minúta a 17,788 sekundy na mäkkých pneumatikách.

Verstappen, ktorý má pred Britom v šampionáte 84-bodový náskok, keď vyhral sedem z 12 pretekov, na modernizovanom vozidle zaostal o 0,243.

Carlos Sainz z Ferrari, najrýchlejší v prvom tréningu, bol tretí najrýchlejší pred Sergiom Perezom z Red Bullu a Georgeom Russellom z Mercedesu.

Mercedes vyhral posledné dvoje preteky.

Leclerc vyvesil červené vlajky, aby zastavil tréning, keď sa 43 minút pred koncom v rýchlosti roztočil, prešiel cez trať a narazil do kovových zábran Armco ukrytých za reklamnými tabuľami.

V dôsledku nárazu bolo nasadené lekárske vozidlo, ale Leclerc sa zdal byť nezranený a vrátil sa do boxov ako spolujazdec. Tréning sa obnovil o 15 minút neskôr.

Šéf Red Bullu Christian Horner uviedol, že to bol pre jeho tím pozitívny deň a pravdepodobne nedosiahol Perezov najlepší piatok od aprílovej Číny.

"Medzi autami je mierny rozdiel, obe majú vylepšenia a jediný kúsok, ktorý Checovi (Perezovi) chýba, je kryt motora a prvok bočného podvozku," povedal pre televíziu Sky Sports.

"Podlaha, krídlo a zvyšok je rovnaký. Máme niekoľko skvelých údajov."

Kevin Magnussen, ktorý na konci sezóny skončí v tíme Haas, bol šiesty a sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton siedmy za Mercedes.

Prvú desiatku doplnili Daniel Ricciardo z RB, Alex Albon z Williamsu a Fernando Alonso z Aston Martinu.

Sainz zvýšil nádeje Ferrari, keď v prvom tréningu viedol trojnásobný šampión Verstappen, tretí bol Leclerc s časom 1:18,713.

Tento čas bol o 0,276 rýchlejší ako Verstappenov.

Russell bol v FP1 štvrtý pred Guanyu Zhouom na prekvapujúco rýchlom a modernizovanom Sauberi a McLarenmi Norrisa a Oscara Piastriho.

"Všetci experimentujeme, a preto uvidíte veľa výkonnostných výkyvov v jednotlivých sektoroch. Minimálne dnes, kým sa to zajtra pravdepodobne nezblíži," povedal šéf tímu RB Laurent Mekies pre televíziu Sky Sports.

Rezervný jazdec Ferrari Oliver Bearman, Brit, ktorý bude v budúcej sezóne pretekať za Haas, nahradil na prvom tréningu Nica Hulkenberga v tíme vlastnenom USA a celkovo bol posledný.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Tréning v Budapešti poznačila nehoda Leclerca. Norris ukázal, že sa nevzdáva