Toyota opäť triumfovala v Le Mans, posádku tvorili aj bývalí jazdci F1

Zľava Sébastien Buemi, Brendon Hartley a Rjo Hirakawa vyhrali preteky 24 hodín Le Mans.
Zľava Sébastien Buemi, Brendon Hartley a Rjo Hirakawa vyhrali preteky 24 hodín Le Mans. (Autor: TASR/AP)
TASR|12. jún 2022 o 17:45 (aktualizované 12. jún 2022 o 18:43)

Slovenský tím ARC Bratislava zrejme jazdil naposledy.

LE MANS. Toyota dosiahla na vytrvalostnom motoristickom podujatí 24 hodín Le Mans piaty triumf za sebou. Cez víkend sa o to postarala posádka v zložení Sébastien Buemi, Rjo Hirakawa a Brendon Hartley.

V priebehu nedele sa trio dostalo pred ďalšiu ekipu Toyoty, obhajcov prvenstva v zostave Mike Conway, Kamuj Kobajaši a Jose Maria Lopez.

Automobily absolvovali celkovo 380 kôl.

Bolo to už štvrté víťazstvo na 24 hodín Le Mans pre Švajčiara Buemiho, tretie pre Novozélanďana Hartleyho a premiérové pre nováčika Hirakawu z Japonska.

Buemi a Hartley majú aj skúsenosti z formuly 1. Prvý menovaný absolvoval celkovo 55 pretekov a Hartley 25-krát nastúpil vo farbách tímu Toro Rosso.

Tímových kolegov predstihli o 2:01,222 min, na tretej pozícii skončila s mankom piatich kôl posádka Ryan Briscoe, Richard Westbrook a Franck Mailleux.

Slovenský tím ARC Bratislava obsadil celkovo 26. miesto so stratou 20 kôl na víťazov, vo svojej triede LMP2 skončil na 21. pozícii.

V kategórii LMP2 Pro/Am z toho bola šiesta priečka. Posádku prototypu Oreca 07-Gibson s číslom 44 tvorili Slovák Miro Konôpka spoločne s Holanďanom Bentom Viscaalom a Francúzom Tristanom Vautierom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Toyota opäť triumfovala v Le Mans, posádku tvorili aj bývalí jazdci F1