Dvaja operátori zaradili do ponuky Nova Sport 5. Klienti môžu sledovať F1 už tento víkend

Španielsky jazdec tímu Ferrari Carlos Sainz na okruhu v Monaku.
Španielsky jazdec tímu Ferrari Carlos Sainz na okruhu v Monaku. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|7. jún 2024 o 12:00

Nova Sport 5 naďalej ostáva aj v ponuke VOYO.

BRATISLAVA. Keď oznámila Nova Sport, že získala vysielacie práva na preteky formuly 1, veľa fanúšikov márne hľadalo kanál Nova Sport 5 v ponuke svojho operátora.

Mnohí ostali nemilo prekvapení, že stanica, ktorá má exkluzívne vysielacie práva pre Česko a Slovensko nie je v ponuke takmer žiadneho káblového operátora. 

Problémom boli vysoké licenčné poplatky. Menší operátori v marci reagovali, že ponuku na zaradenie dostali, no tá je úplne mimo ich finančných možností.

A ak by sa pre zaradenie oboch kanálov rozhodli, museli by výrazne navýšiť cenu pre spotrebiteľov. No ani veľkí ako Telekom či Orange sa s Novou nedohodli.

Preto od začiatku sezóny vysielala Nova Sport 5 a Nova Sport 6 streamovacia platforma Voyo a Nova Sport 5 ponúkal ešte Skylink. 

Fanúšikovia, ktorí mali záujem sledovať efjednotku, tak nemali veľmi na výber. 

Telekom dočasne ponúkne F1 v akcii

V piatok však oznámili dvaja veľkí operátori, že od piatka 7. júna zaradili do ponuky Nova Sport 5 a Nova Sport 6. 

Veľkú cenu Kanady, ktorá sa ide v nedeľu 9. júna, si budú môcť pozrieť abonenti Slovak Telekomu aj Digi TV. 

Telekom v piatok oznámil, že v ponuke programov bude mať oba nové športové kanály.

Stanice budú dostupné v rámci programových balíčkov XL natrvalo. V rámci časovo obmedzenej akcie bude Nova Sport 5 so živými prenosmi z formule 1 zaradená aj v balíkoch L. To však platí len do konca augusta. 

F1 zatiaľ na VOYO pokračuje

Digi TV pridá Nova Sport 5 do balíka Prémiový šport a Nova Sport 6 bude zaradený do základného balíka „L“. V rámci satelitnej televízie budú obe stanice súčasťou balíka Platinum.

Okrem Telekomu a DIGI ostávajú obe stanice naďalej aj súčasťou VOYO. Markíza v marci uviedla, že kanály Nova Sport 5 aj Nova Sport 6 pribudnú „v rámci časovo limitovej špeciálnej promo ponuky“. Preto je pravdepodobné, že v budúcnosti ich môže z ponuky zase vyradiť.

Nova Sport má od tejto sezóny až 6 kanálov a má práva na viaceré súťaže – NHL, NFL, NBA, futbalovú Ligu majstrov, taliansku Seriu A, španielsku La Ligu či nemeckú Bundesligu.

Kým Nova Sport 1 a 2 má na Slovensku v ponuke väčšina operátorov, Nova Sport 3 a 4 majú v ponuke len veľkí provideri Telekom, Orange, Skylink a Digi TV.

Nova Sport 5 zaradí zatiaľ na Slovensku len Skylink. Nova Sport 6, na ktorom sa budú vysielať motoristické súťaže MotoGP, zatiaľ nemá na Slovensku žiadny z providerov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Dvaja operátori zaradili do ponuky Nova Sport 5. Klienti môžu sledovať F1 už tento víkend