Pri svojej premiére urobil rekord F1. Britský mladík sa upísal tímu Haas

Oliver Bearman nahradil Carlosa Sainza počas Veľkej ceny Saudskej Arábie.
Oliver Bearman nahradil Carlosa Sainza počas Veľkej ceny Saudskej Arábie. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. júl 2024 o 10:47

S tímom podpísal viacročnú zmluvu.

SILVERSTONE. Britský tínedžer Oliver Bearman bude od budúcej sezóny jazdiť v motoristickej F1 za tím Haas, s ktorým podpísal viacročnú zmluvu.

Doteraz pôsobil v seriáli formuly 2 a bol rezervný jazdec pre tímy Ferrari i Haas.

Devätnásťročný Bearman mal úspešnú premiéru v pretekoch formuly 1 v kokpite Ferrari na tohtoročnej Veľkej cene Saudskej Arábie.

Nahradil Carlosa Sainza ml. a obsadil siedmu priečku. Stal sa tak najmladším jazdcom, ktorý bodoval vo svojej premiére v F1.

"Je ťažké vyjadriť slovami, ako veľa to pre mňa znamená. Povedať nahlas, že budem pilot formuly 1, som na to nesmierne hrdý," uviedol Bearman podľa agentúry Reuters po podpise kontraktu.

Brit kontinuálne stúpa vyššie v hierarchii šampionátov - v roku 2021 vyhral taliansku F4 i šampionát ADAC F4 a o rok neskôr sa posunul do formuly 3, vlani už mal premiéru v F2 a v seriáli skončil celkovo šiesty so štyrmi víťazstvami.

Haas zatiaľ neoznámil meno svojho druhého jazdca v roku 2025. V tomto ročníku zaň jazdia Dán Kevin Magnussen a Nemec Nico Hülkenberg, ktorý bude v nasledujúcom ročníku štartovať za Sauber.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Pri svojej premiére urobil rekord F1. Britský mladík sa upísal tímu Haas