Jazdil so Sennom, jeho otec je majster sveta. Američan chce mať vlastný tím v F1

Michael Andretti.
Michael Andretti. (Autor: Reuters)
TASR|19. feb 2022 o 09:15

Do kráľovnej motošportu by mal vstúpiť v roku 2024.

LOS ANGELES. Michael Andretti, bývalý pretekár a vlastník tímu Andretti Autosport pôsobiaceho v americkej motoristickej sérii IndyCar, požiadal o založenie vlastného tímu v seriáli F1.

Jeho otec a majster sveta F1 z roku 1978 Mario Andretti to v piatok potvrdil na sociálnej sieti s tým, že jeho syn chce do kráľovnej motošportu vstúpiť v roku 2024 a momentálne čaká na rozhodnutie FIA.

Tím má niesť názov Andretti Global, sídlil by vo Veľkej Británii a monoposty by sa vyrábali v americkom Indianapolise.

"Michael na tom pracuje celkom dlho. Po tom, ako zistil, že v F1 nie je žiaden tím na predaj, zvolil iný prístup," povedal pre agentúru AFP Mario Andretti, jediný jazdec s titulom v F1, víťazstvom v Indy 500 aj pretekoch Daytona 500.

Pre americké médiá doplnil, že nádejný tím už má dohodnutého aj dodávateľa motorov, neuviedol však jeho názov.

Na jeseň sa hovorilo o záujme rodiny o odkúpenie väčšinového podielu Sauber Group. Tá vlastní tím Alfa Romeo, ktorý pôsobí v F1. S európskou stranou sa však nezhodli v otázke kompetencií v stajni.

Michael Andretti je šampión americkej série CART, ktorá je predchodkyňou súčasnej IndyCar z roku 1991. Okrem toho pôsobil v sezóne 1993 v McLarene.

V tradičnom tíme F1 jazdil po boku legendárneho Ayrtona Sennu a v predčasne ukončenej sezóne získal jedno pódiové umiestenie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Jazdil so Sennom, jeho otec je majster sveta. Američan chce mať vlastný tím v F1