Verstappen: Hamilton mi len závidí. Nevie sa vyrovnať s prehrami

Max Verstappen a Lewis Hamilton.
Max Verstappen a Lewis Hamilton. (Autor: SITA/AP & Reprofoto - SkySports)
Martin Kozinka|3. sep 2023 o 11:37

Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton sa pustil do Maxa Verstappena.

MONZA, BRATISLAVA. Pred Veľkou cenou Talianska 2023 jazdec Mercedesu Lewis Hamilton okomentoval dominanciu súčasného majstra sveta formuly 1 Maxa Verstappena.

Britský pretekár v rozhovore pre taliansky Sky Sports pochválil prácu Red Bullu: „Myslím, že ich tím ako celok je teraz jedným z najsilnejších. Idú na plný plyn.”

„Ich auto je neuveriteľné, jazdci odvádzajú úžasnú prácu, veľmi konzistentnú, to isté aj ľudia v boxoch, ako aj mechanici či stratégovia,” dodal.

Holanďan na neho zatiaľ nezapôsobil

Hamilton zároveň spomenul, koľko pozornosti venujú médiá rozdielu medzi Verstappenom a jeho tímovým kolegom Sergiom Pérezom. 

„Veci, ktoré sa šíria médiami, rozumiete, keď som sa kvalifikoval o pol sekundy či šesť desatín pred Valtterim, nepodávali to rovnako, ako dnes, keď sa Max kvalifikuje o šesť desatín pred Pérezom. Je to oveľa viac nafúknuté.”

Max Verstappen a Sergio Pérez.
Max Verstappen a Sergio Pérez. (Autor: TASR/AP)

„Podľa môjho osobného názoru bol Valtteri a vlastne všetci ostatní moji tímoví kolegovia silnejší ako tímoví kolegovia, ktorých mal Max.”

Medzi najsilnejších tímových kolegov Verstappena dovedna patrili práve Pérez či Daniel Ricciardo. Podľa Hamiltona to ale nie sú kvalitou takí jazdci, akým čelil vo svojej dlhoročnej kariére on.

„Jenson (Button), Fernando (Alonso), George (Russell), Valtteri (Bottas), Nico (Rosberg), bolo ich už toľko. Všetci boli neuveriteľne konzistentní a Max proti nikomu takému nepretekal,” prezradil.

V rozhovore dodal aj to, že Holanďan na neho zatiaľ nezapôsobil tak, ako iní majstri sveta, medzi ktorých zaradil Michaela Schumachera, Sebastiana Vettela či Fernanda Alonsa.

Nevedia sa vyrovnať s prehrami, tvrdí Verstappen

Samozrejme, že sa na tieto komentáre spýtali aj samotného Verstappena. Ten reagoval jemu tradičným spôsobom: „Možno mi tak trochu závidí môj súčasný úspech,” povedal holandskému Telegraaf. 

Max Verstappen (vľavo) a Lewis Hamilton po kvalifikácii na Veľkú cenu Maďarska 2023.
Max Verstappen (vľavo) a Lewis Hamilton po kvalifikácii na Veľkú cenu Maďarska 2023. (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)

„Takéto vyjadrenie, nuž, možno si myslí, že vďaka nemu niečo vyhrá, ale mne je to ukradnuté,” dodal.

Celé si to vysvetľuje tým, že nemecký tím nedominuje ako v minulosti. Navyše v tejto chvíli nie je ani konkurencieschopný.

„Myslím si, že Mercedes sa len veľmi ťažko vyrovnáva s prehrami po všetkých tých rokoch, keď toľko víťazil,” vysvetlil.

Podľa Verstappena robil Red Bull pri ich dominancii to isté, čo Mercedes dnes. Neustále opakovali, ako tvrdšie musia pracovať, aby dobehli konkurenciu.

„V určitom bode musíte byť realisti a potom musíte byť schopní oceniť to, čo robia ostatné tímy,” dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Verstappen: Hamilton mi len závidí. Nevie sa vyrovnať s prehrami