Red Bull a Hamilton? Nevidím tu pre neho miesto, reaguje šéf tímu

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. mar 2023 o 17:48

Lewis Hamilton čaká na víťazstvo v F1 už viac ako rok.

BRATISLAVA. Sedemnásobný majster sveta v seriáli monopostov F1 Lewis Hamilton zrejme v druhej sezóne za sebou nezabojuje o ďalší titul a už viackrát vyjadril frustráciu z toho, že jeho tím Mercedes nemôže konkurovať Red Bullu.

Šéf nemeckého tímu Toto Wolff nedávno naznačil, že by 38-ročnému Britovi nebránil odísť za lepším monopostom, na čo vedúci predstaviteľ "červených býkov" Christian Horner zareagoval tým, že v Red Bulle pre neho nie je miesto.

"Pozrite, myslím si, že Lewisove úspechy v F1 sú neprekonateľné, ale my sme veľmi spokojní s našimi jazdcami. Zaviazali sa nášmu tímu nielen na túto, ale aj na budúcu sezónu.

Nevidím u nás miesto pre Lewisa, ale som si istý, že Mercedes vyrieši svoje problémy. Ešte ich rozhodne nemôžeme odpisovať," povedal Horner o potenciálnom príchode Hamiltona do Red Bullu, citoval ho oficiálny web F1.

Úradujúci dvojnásobný majster sveta Holanďan Max Verstappen má platnú zmluvu s rakúskym zoskupením až do roku 2028, jeho mexický kolega Sergio Pérez sa upísal Red Bullu do konca nasledujúcej sezóny.

Hamiltonovi vyprší kontrakt s Mercedesom po skončení aktuálneho ročníka. Historický lídrer F1 so 103 triumfami vo veľkých cenách i kvalifikáciách však podľa jeho slov chce zostať v tíme a bude rokovať o novej zmluve. Vyjadril tiež vieru, sa vrátia do boja o víťazstvá.

Rud Bull ovládol prvé dve tohtoročné veľké ceny, ale podľa Hornera sa k nemu ostatné tímy čoskoro výkonnostne priblížia.

"Nepochybujem o tom, že súperi sa rýchlo vrátia do hry. Najmä v európskej časti sezóny začnú prinášať vylepšenia.

Počuli sme, že Mercedes chystá veľké úpravy a som si istý, že ani vo Ferrari nie sú spokojní s doterajšími výsledkami. Preto očakávame, že rozdiely medzi tímami sa budú znižovať," myslí si Horner.

Mercedes sa v sezóne 2022 trápil a nemal dosť dobrý monopost na to, aby mohol súperiť s Red Bullom o titul. V Pohári konštruktérov obsadil tretie miesto aj za Scuderiou Ferrari a prišiel o sériu ôsmich prvenstiev v súťaži tímov za sebou.

Hamilton vlani prvýkrát počas 15-ročnej kariéry v F1 nedosiahol ani jedno víťazstvo v pretekoch, v jazdeckom šampionáte bol až šiesty.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov