Alonso? Vybabral so všetkými a na konci leta sa opäť vráti s úsmevom

Fernando Alonso.
Fernando Alonso. (Autor: Reuters)
Miroslav Kováčik|6. aug 2022 o 10:40

Ako sa bude vyvíjať štartový rošt F1 po prestupe Fernanda Alonsa?

BRATISLAVA. Fernando Alonso patrí medzi najtalentovanejších pilotov v histórii formuly 1. Získal dva majstrovské tituly a aj vo veku 41 rokov dokáže v priemernom monoposte pravidelne bodovať. 

Jeho meno sa však spája aj s horkokrvnou náturou, zlými rozhodnutiami pri prestupoch a tiež nekompromisnou až zákernou zákulisnou politikou. 

Napríklad, po prvom titule v Renaulte podpísal zmluvu s McLarenom, hoci šéf tímu a zároveň jeho vtedajší manažér Flavio Briatore o tom netušil. 

V roku 2007 bol zase súčasťou veľkého škandálu. Aféra Spygate súvisela s nelegálnym získavaním informácií McLarenu o konkurenčnom Ferrari. 

A keďže nebol Alonso spokojný s tým, že nebol jasnou tímovou jednotkou a na chrbát mu šliapal mladý Lewis Hamilton, začal sa šéfovi tímu Ronovi Dennisovi vyhrážať, že zverejní e-maily, ktoré kauzu dokazujú.

Napokon Medzinárodná automobilová federácia (FIA) celú aféru vyšetrila a McLaren dostal pokutu 100 miliónov dolárov. Alonso potrestaný nebol. 

Najväčší intrigán za ostatné desaťročia

Po nečakanom návrate do F1 pred sezónou 2021 sa zdalo, že Alonso skrotol.

Na "kráľovnú motošportu" už nehovoril v zlom ako predtým a užíval si návrat. Pred aktuálnym ročníkom predĺžil zmluvu s tímom Apline (bývalý Renault, pozn.) a vyjadril sa, že sa tam cíti ako doma. 

Avšak tím, s ktorým získal oba tituly, pred pár dňami zradil. A nie prvýkrát.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Alonso? Vybabral so všetkými a na konci leta sa opäť vráti s úsmevom