Po zisku titulu sa trápi. Stajňa Francúzovi verí, predĺžila mu zmluvu

Fabio Quartararo.
Fabio Quartararo. (Autor: Sportnet)
REUTERS|5. apr 2024 o 14:24

Quartararo získal titul v MotoGP s Yamahou v roku 2021 po tom, ako v tom roku prestúpil do továrenského tímu, keď nahradil Valentina Rossiho.

BRATISLAVA. Fabio Quartararo zostane na továrenskom motocykli Yamaha až do roku 2026 po tom, čo bývalý šampión MotoGP podpísal dvojročné predĺženie zmluvy, oznámil v piatok japonský výrobca.

Quartararo získal titul v MotoGP s Yamahou v roku 2021 po tom, ako v tom roku prestúpil do továrenského tímu, keď nahradil Valentina Rossiho, ale odvtedy sa 24-ročný jazdec trápil, keďže Ducati s lepším motocyklom dominovala v premiérovej triede.

V roku 2022 Francúz Quartararo zahodil 91-bodový náskok v šampionáte a prenechal titul Francescovi Bagnaiaovi z Ducati. Vlani sa jazdcovi Yamahy podarilo získať len tri pódiové umiestnenia a v priebežnom poradí šampionátu skončil na 10. mieste.

Špekulovalo sa, že Quartararo bude chcieť prestúpiť, keďže mu na konci sezóny 2024 vyprší zmluva, keďže niekoľkokrát zverejnil svoju frustráciu z motocykla, ale teraz predĺžil svoje pôsobenie v tíme Yamaha.

"Som nesmierne šťastný, že môžem oznámiť, že budem pokračovať vo svojom dobrodružstve v modrej farbe.

Minulú zimu mi Yamaha dokázala, že má nový prístup a nové agresívne myslenie. Moja sebadôvera je vysoká: spoločne sa vrátime dopredu," povedal Quartararo.

Výkonný riaditeľ spoločnosti Yamaha Lin Jarvis povedal, že udržanie Quartararo je neoddeliteľnou súčasťou ich projektu MotoGP, pretože sa snažia vrátiť na víťaznú cestu.

"Sme prví, ktorí priznávajú, že nás čaká veľa práce, aby sme sa vrátili na konkurencieschopnú úroveň, na ktorej sme boli v roku 2021 a v prvej polovici roka 2022. Ale pri Fabiovi viete, že do toho vždy vloží 100 percent svojho najlepšieho úsilia.

V našej organizácii sme už uskutočnili významné zmeny vrátane nového interného systému riadenia, náboru špičkových odborníkov v rámci odvetvia, nových externých technických partnerstiev, zvýšeného rozpočtu na vývoj a zintenzívnenia testovacieho programu," uzavrel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»MotoGP»Po zisku titulu sa trápi. Stajňa Francúzovi verí, predĺžila mu zmluvu