Verstappen nepríde o domácu veľkú cenu, teší sa aj komentátor

Holanďan Max Verstappen na domácom okruhu v Zandvoorte.
Holanďan Max Verstappen na domácom okruhu v Zandvoorte. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|8. dec 2022 o 10:15

Vedenie F1 zverejnilo predĺženie kontraktu.

ZANDVOORT. Veľká cena Holandska F1 sa na okruhu v Zandvoorte bude jazdiť minimálne do roku 2025. Vlastník najsledovanejšieho motoristického seriálu, spoločnosť Liberty Media, predĺžil platný kontrakt o ďalšie dva roky.

V rokoch 1958 až 1985 boli preteky v Holandsku až na jednu výnimku zakaždým súčasťou kalendára F1, ale následne na 36 rokov z neho vypadli.

Narastajúca popularita Maxa Verstappen, dnes už dvojnásobného majstra sveta, však doslova prinútila vrátiť v roku 2021 F1 do Holandska a odmenou boli napínavé preteky a do posledného miesta zaplnené tribúny.

"Preteky v Holandsku si rýchlo našli obľubu u fanúšikov. Prinášajú neskutočnú energiu a motoristickí priaznivci sa na ne veľmi tešia," uviedol podľa agentúry AP prezident a šéf exekutívy F1 Stefano Domenicali. 

Budúci rok sa VC Holandska uskutoční 27. augusta a Verstappen bude môcť dosiahnuť víťazný hetrik, podobne ako v rokoch 1963-1965 Brit Jim Clark.

"Tešíme sa na nadchádzajúce veľké ceny a na skvelé preteky, na ktorých holandskí fanúšikovia môžu sledovať hneď dvoch holandských jazdcov.

Samozrejme, opäť im ponúkneme bohatý program a zorganizujeme dokonalé podujatie," povedal športový riaditeľ a bývalý pilot F1 Jan Lammers.

Na spomenuté predĺženie zmluvy reagoval aj komentátor Števo Eisele.

"Vtipné ako európske okruhy horko-ťažko predlžujú zmluvy o rok (Spa) dva (Zandvoort). Miami s Katarom vyrokovali 10-ročný. Bahrajn dokonca do roku 2036. Každopádne, tešme sa a užívajme si klasiky, kým tu sú," napísal na twitteri.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Verstappen nepríde o domácu veľkú cenu, teší sa aj komentátor