FOTO: S týmto monopostom ide Red Bull obhájiť titul. Vyzerá trochu inak, zhodnotil Verstappen

Monopost tímu Red Bull s názvom RB20 na sezónu F1 2024.
Fotogaléria (8)
Monopost tímu Red Bull s názvom RB20 na sezónu F1 2024. (Autor: X Oracle Red Bull Racing)
Sportnet, TASR|16. feb 2024 o 07:39

Sezóna 2023 bola pre Red Bull najúspešnejšia, úspechy však chce posunúť ďalej.

MILTON KEYS. Posledných desiatym tímom, ktorý predstavil svoj monopost formuly na novú sezónu 2024 je obhajca titulu Red Bull. Na slávnostnom odhalení boli aj jeho dvaja jazdci Max Verstappen a Sergio Pérez.

Monopost nesie názov RB20 a disponuje typickou námorníckou farbou. Tím sa rozhodol pre agresívnejšiu koncepciu, bude tiež dúfať, že nenastanú žiadne veľké zmeny, pokiaľ ide o úroveň výkonu ich auta.

Fotogaléria: Predstavenie monopostu Red Bull s názvom RB20 na sezónu F1 2024

Predchodcom tohto monopostu je RB19, s ktorým stajňa dosiahla najväčšie úspechy v celej histórii. Až na jedny preteky ovládli všetko ich jazdci, v celkovom hodnotení mali dve prvé miesta a, samozrejme, vyhrali aj pohár končtruktérov.

O vzhľade RB20 Verstappen pri predstavení povedal: "Vyzerá trochu inak. Myslím si, že tím sa oproti minulému roku o dosť posunul a myslím si, že je to veľmi pozitívne. Teším sa, až sa dostanem do Bahrajnu, začnem testovať a skutočne uvidím, čoho je auto schopné."

Verstappen mal možnosť v novom aute sedieť v Silverstone, no vravel, že bolo veľmi mokro a jazdil len na pneumatikách do dažďa. Dodal, že všetko ostatné fungovalo ako má.

VIDEO: Záznam z predstavenia monopostu Red Bullu

K novému monopostu sa vyjadril aj Pérez. "Môžete vidieť, že tím odviedol neuveriteľnú prácu. S týmto konceptom sme postupovali veľmi agresívne, takže sa na to teším," povedal Mexičan.

Šéf tímu Christian Horner čelí vyšetrovaniu britsko-rakúskej stajne pre údajné neadekvátne správanie voči zamestnancovi spoločnosti.

Na verejnosti sa objavil prvýkrát od vypuknutia kauzy a potvrdil, že obvinenia voči svojej osobe odmieta.

"V súčasnosti prebieha vyšetrovanie. Boli vznesené isté obvinenia, ktoré plne popieram, ale tomuto procesu, samozrejme, vyhoviem," povedal Horner, ktorý je principál tímu od jeho vstupu do F1 v roku 2005.

Odvtedy priviedol stajňu k siedmim majstrovským titulom medzi jazdcami a k šiestim v Pohári konštruktérov.

"Určite nás to pred štartom ročníka trochu vyrušilo, ale tím je stále jednotný a všetci sú veľmi sústredení na nadchádzajúcu sezónu," dodal.

Spoločnosť Red Bull minulý týždeň ku kauze zverejnila oficiálne stanovisko: "Začali sme nezávislé vyšetrovanie, ktoré vedie náš externý špecializovaný advokát. Naša spoločnosť berie obvinenia s plnou vážnosťou."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»FOTO: S týmto monopostom ide Red Bull obhájiť titul. Vyzerá trochu inak, zhodnotil Verstappen