Red Bull musí viac pracovať na aute. Zdá sa, že má veľkého konkurenta

Max Verstappen.
Max Verstappen. (Autor: REUTERS)
REUTERS|20. júl 2024 o 21:28

Max Verstappen hodnotil kvalifikáciu na Veľkú cenu Maďarska.

BUDAPEŠŤ. Líder formuly 1 Max Verstappen povedal, že Red Bull musí viac pracovať na svojom aute po tom, čo McLaren v sobotňajšej kvalifikácii na Veľkú cenu Maďarska získal prvý rad.

Trojnásobný majster sveta, víťaz siedmich pretekov v tejto sezóne, bude v nedeľu štartovať z tretieho miesta na trati, kde môže byť predbiehanie zložité.

"Chcem povedať, že určite (vylepšenia zavedené v Maďarsku) fungujú, ale stále nie sme prví, však? Takže potrebujeme viac. Je to také jednoduché," povedal holandský jazdec novinárom.

Priznal svoju frustráciu, ktorá sa prejavila v poslednom letmom kole, keď pri prejazde cieľovou čiarou buchol volantom.

"Myslím, že keď sa pozriem späť na svoju kvalifikáciu, bol som s kolami veľmi spokojný, ale z hľadiska rovnováhy je všetko naozaj na hrane. Tlačím na pílu, ako len môžem," povedal.

"Mám pocit, že pravdepodobne tlačím viac ako minulý rok, ale už to jednoducho neprichádza, aby som mal tieto skvelé časy na kolo. Takže to asi znamená len to, že sme o niečo pomalší. Takže máme na čom pracovať. Jednoducho."

Verstappen vlani vyhral 19 pretekov, keď Red Bull vyhral všetky preteky okrem jedného z 22 v najdominantnejšej sezóne v histórii.

V tejto sezóne vyhrali Ferrari, Mercedes a McLaren a celkovo šesť rôznych jazdcov stálo na najvyššom stupni víťazov v 12 pretekoch.

Zdá sa, že McLaren má teraz najrýchlejšie auto.

"Budeme sa snažiť urobiť všetko, čo je v našich silách. Pokúsime sa o dobrú, stabilnú rovnováhu s autom. A dúfam, že ak to nájdem, budem ich môcť nasledovať," povedal Verstappen o McLarene, v ktorom je na pole position Lando Norris a druhý Oscar Piastri.

"Ale neviem. Teda, úprimne, moje dlhé jazdy boli v poriadku, ale nič fantastické alebo špeciálne. Myslím si, že je lepšie byť realistom, ako tu sedieť a šíriť falošné nádeje."

Verstappen sa nezúčastnil na posledných dvoch minútach po tom, ako sa po havárii Yukiho Tsunodu v RB znovu otvorila pitlane, a šampión vysvetlil, že nemalo zmysel ísť znova von.

"Už som nechcel jazdiť. Nemal som žiadne pneumatiky, takže boli použité, takže som sa už nikdy nemienil zlepšiť. Takže nemalo zmysel, aby som bol v boxovej uličke a čakal."

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Red Bull musí viac pracovať na aute. Zdá sa, že má veľkého konkurenta