Hamilton zlyhal v kvalifikácii, Schumacher mal vážnu nehodu

Monopost tímu Haas po nehode Micka Schumachera.
Monopost tímu Haas po nehode Micka Schumachera. (Autor: Reuters)
Sportnet|26. mar 2022 o 18:49 (aktualizované 26. mar 2022 o 23:25)

Z pole position prvýkrát vyštartuje Sergio Pérez.

Veľká cena Saudskej Arábie 2022

Kvalifikácia:

1.

Sergio Pérez

Mexiko

Red Bull

1:28,200 min

2.

Charles Leclerc

Monako

Ferrari

+ 0,025 s

3.

Carlos Sainz

Španielsko

Ferrari

+ 0,202 s

4.

Max Verstappen

Holandsko

Red Bull

+ 0,261 s

5.

Esteban Ocon

Francúzsko

Alpine

+ 0,868 s

6.

George Russell

Veľká Británia

Mercedes

+ 0,904 s

DŽIDDA. Obrovským prekvapením sa skončila už prvá časť kvalifikácie na Veľkú cenu Saudskej Arábie F1. Iba na šestnástom mieste totiž skončil sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton na Mercedese.

Britský jazdec tak nepostúpil do ďalšej časti a v nedeľňajších pretekoch na okruhu v Džidde bude mať čo robiť, aby sa prepracoval na popredné pozície.

Televízne kamery po jazde Hamiltona zahliadli viacerých fanúšikov na tribúne, ktorí boli veľmi prekvapení. Jedna z fanúšičiek sa s otvorenými ústami chytala za hlavu a neveriacky pozerala na výsledkovú tabuľu.

V druhej časti kvalifikácie zase tuhla krv v žilách pri nehode Micka Schumachera. Ten havaroval v obrovskej rýchlosti a dlho zostal sedieť vo svojom monoposte. Podľa prvých správ tímu Haas bol pri vedomí a v opatere lekárov.

Neskôr americký tím dodal: "Po fyzickej stránke je Mick v dobrom stave, ale bude prevezený vrtuľníkom do nemocnice na ďalšie preventívne vyšetrenia."

Syn legendárneho Michaela Schumachera sa na štart nedeľných pretekov nepostaví. Jediným jazdcom Haasu bude Kevin Magnussen.

Hrozivý bol aj pohľad na samotný monopost, ktorý sa rozpolil na dve časti po tom, ako si ním manipulovali traťoví maršáli. Kvalifikácia bola približne na hodinu prerušená, keďže na trati bolo množstvo nečistôt.

Následne sa pokračovalo v súboji o pole position. Po prvých ostrých pokusoch viedol Carlos Sainz na Ferrari, ale tesne pred koncom ho vďaka parádnemu kolu predstihol jeho tímový kolega Charles Leclerc.

Zdalo sa, že Monačan si ide za ďalším víťazstvom v kvalifikácii, ale prekvapujúco sa ešte lepšie kolo podarilo jazdcovi Sergiovi Pérezovi. Mexičan bol rýchlejší o 0,025 sekundy a dosiahol svoju prvú pole position v kariére.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Hamilton zlyhal v kvalifikácii, Schumacher mal vážnu nehodu