Ferrari ovládlo prvý tréning v Imole. Verstappen stratil takmer sekundu a pol

Charles Leclerc počas prvého tréningu na Veľkú cenu Emilia Romagna 2022.
Charles Leclerc počas prvého tréningu na Veľkú cenu Emilia Romagna 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. apr 2022 o 15:40

Mercedesu tréning na mokrej trati vôbec nevyšiel.

IMOLA. V prvom piatkovom tréningu na Veľkú cenu Emilia Romagna motoristickej formuly 1 bol najrýchlejší Monačan Charles Leclerc. Pilot Ferrari dosiahol na mokrej trati čas 1:29,402 min.

Na druhom mieste skončil s mankom 0,877 sekundy jeho tímový kolega Carlos Sainz zo Španielska. Jazdci sa v Imole museli vysporiadať s mokrou traťou.

Prekvapili piloti Haasu

Najlepšiu trojku doplnil úradujúci majster sveta Max Verstappen na Red Bulle, ktorý však stratil až 1,465 s. Všetci mali obuté pneumatiky do prechodného mokra.

Darilo sa pilotom Haasu. Kevin Magnussen bol štvrtý, Mick Schumacher piaty. Obaja však mali na Leclerca stratu cez tri sekundy.

Nedarilo sa Lewisovi Hamiltonovi na Mercedese, ktorý stratil až sedem sekúnd a obsadil 18. priečku. Jeho tímový kolego George Russel bol desiaty.

O 17.00 h je na programe kvalifikácia na šprintové preteky, ktoré v sobotu rozhodnú o poradí na štarte nedeľných hlavných pretekov. Netradičný formát víkendu je na programe aj na VC Rakúska a Brazílie.

Leclerc krotí očakávania fanúšikov

Leclerc však krotí vysoké očakávania verejnosti pred pretekmi v Imole. Podľa informácii motoristického webu motorsport.com niekoľkokrát zdôraznil, že jeho tím to nesmie preháňať. Vo Ferrari sa podľa neho musia v prvom rade sústrediť iba seba a svoj výkon.

V úvodných troch veľkých cenách patrilo Ferrari k najrýchlejším monopostom na trati. Leclerc je lídrom šampionátu s 34-bodovým náskokom pred Britom Georgeom Russellom.

Charles Leclerc.
Charles Leclerc. (Autor: TASR/AP)

"Aktuálne sa nechcem pozerať na ostatných. V ostatných sezónach sme sa sústredili len na seba, pretože v rokoch 2019 a 2020 sme sa výkonnostne prepadli a potrebovali sme sa vrátiť do boja o popredné priečky,“ povedal Leclerc novinárom na okruhu v Imole.

Talianski fanúšikovia budú na domácej veľkej cene hnať svojich jazdcov dopredu. V Maranelle sa krotenie očakávaní stalo akýmsi "lajtmotívom" novej sezóny.

"Naše auto je silné. Myslím si, že pri pohľade na prvé tri preteky sme na niektorých očakávali, že budeme pomalší než sme skutočne boli. Na tomto okruhu očakávame, že nám to sadne. Nebude však prekvapenie, keď to tak nebude, preto treba zostať nohami na zemi,“ zhodnotil šance svojho tímu Leclerc.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Ferrari ovládlo prvý tréning v Imole. Verstappen stratil takmer sekundu a pol