Chochlíková píše históriu. Stala sa majsterkou sveta v thajskom boxe

(Zdroj: Tomáš Tadlánek)
Vladimír Bilohuščin|11. dec 2021 o 10:09

Slovenská reprezentantka zdolala až 4 súperky.

BANKGOK. Majstrovstvá sveta v thajskom boxe asociácie IFMA už tradične patria na vrchol súťaží Muay Thai a tento rok nebol výnimkou. Slovensko na šampionáte zastupovalo dovedna 5 bojovníkov, juniori Lea Tanáčová, Lenka Škundová, Adam Závodský, Jozef Molnár a v najsledovanejšej elitnej divízii sa predstavila Monika Chochlíková.

A bola to práve hviezdna zástupkyňa Victory Gym Trenčín a členka Vojenského športového centra Dukla, Monika Chochlíková, ktorá sa postarala o historický úspech pre Slovenskú republiku, keď ako jediná dokázala získať na majstrovstvách sveta ten najcennejší kov. 

„Je to neuveriteľný pocit! Ešte musím absolvovať dopingovú kontrolu a potom bude nasledovať ceremoniál. Som rada, že to mám za sebou a získala som titul, pretože som proti sebe mala 4 veľmi silné súperky. Idem si poriadne oddýchnuť a do Vianoc ma v gyme nikto neuvidí. Bol to masaker," komentovala pre Sportnet bezprostredne po finále Chochlíková.

Monike pritom žreb veľmi neprial, keď v prvom kole narazila na neporazenú Švédku a neskôr na veľmi silné súperky z Ruska a domáceho Thajska, ktoré taktiež pomýšľali na zlato. Nečudo, že tréner reprezentácie Tomáš Tadlánek avizoval, že paradoxne najľahší zápas môže Moniku čakať až vo finále.

Tu narazila slovenská reprezentantka na Yaren Kan z Turecka. „Taktika bola robiť ten zápas, tlačiť, veľa klinčovať. Monika bola silnejšia,“ prezradil Tadlánek.

Priebeh súboja bol jednoznačný, keď od úvodu Chochlíková tlačila presnými kopmi a silnejšia bola takmer vo všetkých aspektoch boja. Súperka z Turecka dokázala tomuto tlaku ako tak odolávať iba v prvom kole, keď jej dokonca jeden z piatich rozhodcov prisúdil bod.

To ale bolo zo strany Kan všetko a v ďalších dvoch kolách sme videli dominanciu slovenskej reprezentantky, ktorá si odniesla výhru 30:27 na body.

„Je to niečo neskutočné, lebo Monika je prvá bojovníčka zo Slovenska, ktorá vyhrala zlato na majstrovstvách sveta IFMA a po Hutníkovi iba druhý bojovník z Československa. Čo Monika vo svojej kariére dokázala je neuveriteľné, pritom má iba 25 rokov,“ pokračuje Tadlánek.

Chochlíková je pritom pravdepodobne prvým európskym bojovníkom, ktorý dokázal vyhrať majstrovstvá sveta a Európy v dvoch športoch a to v thajskom boxe a kickboxe.

To ale nie je jediná medaila, ktorú si z MS Slovensko odváža. Darilo sa aj našim juniorom. Historické striebro si vybojoval Jozef Molnár, ktorý finále v juniorov do 57kg narazil na skúseného Bielorusa, ktorému veľmi tesne nestačil.

Krásny bronz si v kategórii U23 do 60 kg odnáša Lenka Škundová. Tá dokonca kvôli zdravotným komplikáciám bojovala o dve kategórie vyššie a o to je kov cennejší. Výborné výkony a cenné skúsenosti nabrali aj Adam Závodský a Lea Tanáčová, ktorí ukázali, že sú budúcnosťou thajského boxu.

Slovensko si tak zo svetového šampionátu nesie 3 cenné kovy a najlepší výsledok v histórii samostatnosti. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Chochlíková píše históriu. Stala sa majsterkou sveta v thajskom boxe