Risk pre Oktagon. Pomoc konkurencii nedáva zmysel, trpí však český talent

Český zápasník Leo Brichta.
Český zápasník Leo Brichta. (Zdroj: Oktagon MMA)
Adrián Mečiar|10. dec 2021 o 17:25

Brichtov zápas môže zamiešať kartami.

BRATISLAVA. Leo Brichta sa ocitol v nezávideniahodnej pozícii. V poslednom období sa mu síce darilo v organizácii Oktagon MMA, kde vyhral 5 zápasov v rade, no prišiel nečakaný prestup.

Respektíve, oznámenie o prestupe.

Nová organizácia Real Fight Arena v októbri ohlásila svoj príchod na domácu scénu. Na bratislavskej tlačovej konferencii RFA potvrdila viacero mien, ktoré sa stali jej prvými akvizíciami.

Na zozname bol aj Brichta, jediný Čech. Organizácia uzatvára zmluvy aj s ďalšími českými zápasníkmi. Ich angažmány plánujú oznámiť až na ďalšej tlačovej konferencii v Prahe.

VIDEO: Podcast SvetMMA - celá epizóda

Podcast si môžete vypočuť aj v audio verzii

Nanešťastie pre Brichtu, prestup k potenciálnej konkurencii sa doposiaľ nevyvíja hladko. Promotéri Oktagonu sa ohradili a tvrdia, že Brichta má s nimi naďalej platný kontrakt. Otvorene sa spomína zmluvná pokuta.

Brichta medzičasom spojil sily s novým manažmentom, ktorý rieši vzniknutú situáciu.

Môže potopiť novú hviezdu

Pokiaľ by sa ukázalo, že Brichta ešte musí absolvovať jeden duel v Oktagone, organizátorov čaká ťažké rozhodovanie. Nasledujúcim súbojom môžu výrazne ovplyvniť ďalšie smerovanie Brichtovej kariéry a tiež nechcú pomôcť konkurencii z RFA.

Brichta je veľmi vysoko v rebríčku ľahkej váhy Oktagon MMA. Aktuálne mu patrí dokonca prvá priečka, hneď za šampiónom Ivanom Buchingerom.

Päť víťazstiev v rade, jednotka divízie. To je silná pozícia, z ktorej bojovníci zvyčajne smerujú do titulového zápasu. V tomto prípade však rozhodujú ďalšie faktory.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Risk pre Oktagon. Pomoc konkurencii nedáva zmysel, trpí však český talent