Bývalá šampiónka MMA oznámila koniec kariéry. Jedrzejczyk: Chcem byť mamou

Joanna Jedrzejczyk.
Joanna Jedrzejczyk. (Zdroj: USA Today, Autor: Paul Allen)
SvetMMA|12. jún 2022 o 20:37

Po prehre oznámila koniec kariéry.

KALLANG. Nedeľný turnaj UFC 275 v Singapure sa okrem iného niesol aj v duchu nečakanej rozlúčky s bývalou šampiónkou slamovej váhy Joannou Jedrzejczyk.

Prekvapenie bolo o to väčšie, že do týchto chvíľ nič nenasvedčovalo, že by legendárna bojovníčka zvažovala povesiť rukavice na klinec.

Krátko po tvrdej prehre s Číňankou Weilli Zhang sa tak ale stalo.

Jedrzejczyk v oktagone prehlásila, že dvadsiate prvé vystúpenie na profesionálnom okruhu MMA bolo jej posledným.

Koniec s MMA, chce byť mamou

Hoci po vstupe do americkej ligy porážala jednu súperkou za druhou, zlom pre Jedrzejczyk nastal po piatich úspešných obhajobách opasku váhovej kategórie do 52 kilogramov.

V roku 2017 stratila titul s Rose Namajunas. Od toho momentu dokázala zo šiestich duelov doviesť do víťazného konca iba dva.

Ani to však Jedrzejczyk neoberá o titul jednej z najlepších ženských bojovníčok zmiešaných bojových umení histórie.

Rodáčka z Olsztynu má v tomto okamihu jasné plány. Rada by si založila rodinu.

Je koniec. Som všetkým veľmi vďačná za podporu. Je to pre mňa už dvadsať rokov (v športe). Tento rok oslávim tridsiate piate narodeniny.

Chcem byť mamou, chcem sa realizovať vo vlastnom biznise. Tréningu bojových umení som venovala dve dekády, čo je viac, než polovica môjho doterajšieho života. Ďakujem za všetko, mám vás rada,“ zverila sa v pozápasovom rozhovore.

Rozhodnutie nebolo unáhlené

Na otázku, či jej rozhodnutie ukončiť kariéru ovplyvnila nedeľná prehra 34-ročná zápasníčka nenechala miesto na pochybnosti.

Nie, bolo to niečo, nad čím som už nejakú dobu premýšľala. Je načase si užiť život. Čo sa týka môjho odkazu v MMA, ešte si stále neuvedomujem, čo všetko som počas profesionálnej kariéry dokázala. Vždy, keď sa do niečoho pustím, trénujem naozaj tvrdo, čo sa v tomto prípade, vyplatilo.

V neposlednom rade by Jedrzejczyk chcela, aby si z jej úspešnej profesionálnej kariéry v thajskom boxe a MMA mohli ostatní brať jednoduchý príklad.

Bola by som rada, aby si ľudia viac uvedomovali, že môžu dokázať veľké veci. Všetko je možné. Nezáleží na tom, odkiaľ ste, aké je vaše vierovyznanie alebo akej ste farby pleti. Ak do toho dáte skutočne všetko, čo v sebe máte, vaše sny sa splnia,“ zakončila.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Bývalá šampiónka MMA oznámila koniec kariéry. Jedrzejczyk: Chcem byť mamou