Mladenovičová: Rozhodcovia zabudli, ako brať na seba zodpovednosť

Kristina Mladenovičová nestačila vo Wu-chane na Karolínu Schmiedlovú.
Kristina Mladenovičová nestačila vo Wu-chane na Karolínu Schmiedlovú. (Autor: SITA/AP)
SITA|1. okt 2015 o 16:31

Keď zrazu nie je k dispozícii Jastrabie oko, rozhodcovia sú stratení a bezradní, hovorí Kristina Mladenovičová. Na turnaji vo Wu-chane nestačila v treťom kole na Karolínu Schmiedlovú.

WU-CHAN. Francúzska tenistka Kristina Mladenovičová po stredajšej prehre 4:6 a 2:6 so Slovenkou Karolínou Schmiedlovou v osemfinálovom 3. kole dvojhry na turnaji WTA v čínskom Wu-chane netajila pocit krivdy.

V rozhovore pre web Tennis Magazine z jej krajiny sa vrátila k spornej loptičke za stavu 4:5 v prvom sete.

"Som si istá, že som vtedy dala eso. V hlave som už mala skóre 5:5. Odopretie toho fiftínu ma rozhodilo. Urobila som dvojchybu a už to so mnou išlo nadol," vyhlásila dvadsaťdvaročná Mladenovičová.

"Keď zrazu nie je k dispozícii Jastrabie oko, rozhodcovia sú stratení a bezradní. Považovala som Felixa Torralbu za kvalitného arbitra. To moje podanie však naozaj bolo platné. Dobre som to videla," pokračovala Francúzka.

"Málokedy polemizujem o verdiktoch. Tento bol o to frustrujúcejší, že empajrový nepoprel svoje pochybnosti. Zostal vo mne pocit nespravodlivosti, hoci som hrala solídne a toto podujatie môžem vnímať pozitívne."

Záverečné dva gemy zápasu medzi Schmiedlovou a Mladenovičovou.

Mladenovičová vylúčila, že by mala chuť dodatočne si s rozhodcom vydiskutovať veci. "Možno si to sám pozrie zo záznamu. Aj tak sa to však už nedá zmeniť. Je neskoro," vraví.

"Jastrabie oko je skvelá pomôcka, ale možno pre rozhodcov aj zradná, pretože už zabudli, ako brať na seba zodpovednosť," dodala.

Kontrolné zariadenie nie je vo Wu-chane k dispozícii po smrteľnej nehode dvadsaťjedenročného waleského pracovníka dodávajúcej firmy Robina Llyra Evansa v Číne.

Mladenovičová vysvetlila, prečo jej proti Schmiedlovej utiekol úvod. "Mala som príležitosti, ale náhle to bolo 0:4. Predchádzajúce zápasy som hrala na vedľajších dvorcoch a hlavný kurt má povrch s úplne inými parametrami," vysvetľovala.

"Navyše - mali sme hrať na inom dvorci, takže som si na centri, na ktorý nás napokon pre dážď presunuli, ani nezatrénovala. Pre moju súperku to bolo jednoduchšie, keďže deň predtým absolvovala na tom kurte viac ako trojhodinový duel s Caroline Wozniackou."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mladenovičová: Rozhodcovia zabudli, ako brať na seba zodpovednosť