Mirného novým deblovým partnerom J. Murray

SITA|29. nov 2007 o 16:00

MINSK 29. novembra (SITA) - Novým deblovým partnerom bieloruského tenistu Maxa Mirného bude Brit Jamie Murray. Dvadsaťjedenročný menej renomovaný a na párové súťaže orientujúci sa brat Andyho Murraya ...

MINSK 29. novembra (SITA) - Novým deblovým partnerom bieloruského tenistu Maxa Mirného bude Brit Jamie Murray. Dvadsaťjedenročný menej renomovaný a na párové súťaže orientujúci sa brat Andyho Murraya do leta hrával s Američanom Ericom Butoracom. Medzičasom má za sebou viacero krátkodobých kooperácií napríklad s Bahamčanom Markom Knowlesom, Američanom Jamesom Blakom, Austrálčanom Jordanom Kerrom, Indom Mahešom Bhupáthím i so svojím bratom. Ľavou rukou hrajúci víťaz wimbledonskej miešanej štvorhry po boku Srbky Jeleny Jankovičovej momentálne figuruje na 32. mieste v rebríčku ATP vo štvorhre.

Tridsaťročný rodák z Minska Mirnyj získal vlani po boku švédskeho veterána Jonasa Björkmana trofej na Masters Cupe v čínskom Šanghaji, v sezónach 2005 a 2006 spoločne triumfovali na Roland Garros a celkovo nazbierali 11 primátov. Mirnyj bol už aj na vrchole deblového renkingu, teraz mu patrí 16. priečka. Spomenutý Björkman by mal hrávať s Kevinom Ullyettom zo Zimbabwe, hoci doterajší partner Austrálčana Paula Hanleyho je na januárové Australian Open údajne už dávnejšie dohodnutý práve s J. Murrayom.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mirného novým deblovým partnerom J. Murray