Minsk takmer pustil víťazstvo Levu, chcú hrať agresívnejšie

SITA|26. okt 2011 o 15:52

Hokejistom HC Lev Poprad sa v utorňajšom súboji na ľade Dinama Minsk (prehra 2:3 po sam. nájazdoch) v KHL podarilo zmazať dvojgólový náskok súpera, duel však napokon nedoviedli do víťazného konca.

MINSK. Hokejistom HC Lev Poprad sa v utorňajšom súboji na ľade Dinama Minsk (prehra 2:3 po sam. nájazdoch) v KHL podarilo zmazať dvojgólový náskok súpera, duel však napokon nedoviedli do víťazného konca, keď prehrali v samostatných nájazdoch. Do tabuľky si tak pripísali aspoň jeden bod.

"V porovnaní s duelom proti CSKA Moskva hrali chlapci lepšie, aj tak sme však nezvíťazili. Hlavným dôvodom je, že sme dvakrát inkasovali v oslabení. Aj keď sa nám podarilo vyrovnať, v nájazdoch sme mali menej šťastia ako súper," povedal po zápase hlavný tréner nováčika nadnárodnej súťaže Radim Rulík podľa oficiálnej webstránky Dinama.

V bieloruskom mužstve pôsobí aj dvojica slovenských obrancov - Jaroslav Obšut a Peter Podhradský. Práve druhý menovaný sa v spomenutom súboji prezentoval jednou asistenciou.

"Vedenie 2:0 je často zradné, pretože súperovi stačí dať jeden gól a je späť v hre. Nabudúce musíme hrať agresívnejšie, aby sa nám to nevypomstilo. Každý so mnou bude súhlasiť, keď poviem, že sme stratili jeden bod. Do stretnutí vstupujeme s cieľom bodovať naplno. Tréner nás pred duelom varoval, že sa musíme pripraviť dôkladne a nepodceniť nováčika. Veď väčšiu časť tímu tvoria Slováci a Česi, ktorí vedia hrať hokej. Dnes to aj ukázali," povedal 31-ročný bratislavský rodák, ktorý začal sezónu v Metallurgu Magnitogorsk.

Kapitán Minska Jaroslav Obšut k súboju poznamenal: "Za stavu 2:0 sme si už mysleli, že víťazstvo príde samo. Mali sme súperovi vnútiť našu hru a nie čakať na to, čo vymyslí. Čakali sme, čakali, až sme sa 'dočkali'. Lev má dobrých útočníkov, niektorých poznám veľmi dobre."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Minsk takmer pustil víťazstvo Levu, chcú hrať agresívnejšie