Mečíř verí, že Polášek má výhodu: Počas prestávky získal veľkú chuť do tenisu

Miloslav Mečíř.
Miloslav Mečíř. (Autor: TASR)
TASR|7. nov 2019 o 11:25

Olympijský šampión zo Soulu bol prvým slovenským zástupcom na deblovom Masters.

BRATISLAVA. Postup slovenského tenistu Filipa Poláška na turnaj majstrov v Londýne potešil aj Miloslava Mečířa.

Olympijský šampión zo Soulu bol ešte za éry ČSSR prvým slovenským zástupcom na deblovom Masters a v roku 1987 sa v anglickej metropole po boku Čecha Tomáša Šmída tešil zo zisku cennej trofeje.

Obdivuhodný návrat medzi špičku

Mečíř tvrdí, že ak si Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom udržia formu, v 02 aréne to môžu dotiahnuť ďaleko. "Je veľmi príjemné, že slovenský tenis bude mať po desiatich rokoch opäť zastúpenie na Masters.

Je obdivuhodné, ako rýchlo sa Filip dokázal vrátiť medzi absolútnu svetovú deblovú špičku. Počas päťročnej prestávky si oddýchol a získal veľkú chuť do tenisu, v tom má výhodu oproti ostatným hráčom.


Miloslav Mečíř

Treba si to vážiť. Filip s Dodigom si sadli, v tomto roku dosiahli výborné výsledky. Ak nadviažu na výkony z Wimbledonu či víťazných turnajov v Cincinnati a Pekingu, majú veľkú šancu uhrať pekný výsledok," povedal pre TASR bývalý dlhoročný kapitán slovenského daviscupového tímu.

Polášek sa ako druhý Slovák v histórii dostal do elitnej svetovej deblovej desiatky, Mečířovi patrila v marci 1988 štvrtá priečka. "Je obdivuhodné, ako rýchlo sa Filip dokázal vrátiť medzi absolútnu svetovú deblovú špičku.

Počas päťročnej prestávky si oddýchol a získal veľkú chuť do tenisu, v tom má výhodu oproti ostatným hráčom. Budem mu fandiť a želám mu, aby si turnaj majstrov užil," dodal Mečíř, ktorý má na triumf na Masters stále pekné spomienky.

Na Royal Albert Hall spomína v dobrom

V roku 1987 štartoval medzi elitnou "smotánkou" vo dvojhre aj vo štvorhre a po neúspechu v singlovej súťaži v New Yorku v londýnskom debli nemal veľké oči.

"Nebral som to nejako extra vážne, no napokon sme to s Tomášom Šmídom dotiahli až k titulu. Tomáš ma veľa naučil a bol to pre nás krásny zážitok. Dokázali sme vyhrať aj zápasy, v ktorých sme boli na pokraji prehry.

Prostredie v Royal Albert Hall bolo veľmi príjemné. Keď niektorým ľuďom teraz poviem, že sme vyhrali tenisový turnaj vo viacúčelovej hale, ktorá bola dejiskom veľkých koncertov, uznanlivo pokývnu hlavou."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mečíř verí, že Polášek má výhodu: Počas prestávky získal veľkú chuť do tenisu