Shiffrinová zahrá a zaspieva, aby pomohla nemocniciam

Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová. (Autor: TASR)
SITA|17. apr 2020 o 11:47

Slávna lyžiarka zložila lekárom aj pesničku.

COLORADO SPRINGS. Fenomenálna americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová bude mať opäť možnosť ukázať aj svoj umelecký talent.

V piatok podvečer zasadne s gitarou k mikrofónu a zo svojej obývačky zaspieva niekoľko piesní. Verejnosť si ich bude môcť vypočuť prostredníctvom živého vysielania na adrese Facebook.com/REVERB.

Okuliare pre lekárov

Budú súčasťou virtuálneho benefičného koncertu, ktorého cieľom je vyzbierať prostriedky na nákup viac než 30-tisíc ochranných okuliarov pre zdravotnícky personál na pozíciách prvého kontaktu s pacientmi v nemocniciach.

Malo by ísť o lyžiarske a snoubordové okuliare. Súčasťou benefičného koncertu bude aj koncert škótskej hudobníčky KT Tunstall.

Jednotlivé hudobné sety by mali trvať 30 - 45 minút a iniciatíva má pracovný názov "Okuliare pre lekárov".

"Ak neviete, čo budete robiť v piatok podvečer od 17.00 h (na Slovensku už hodina po polnoci v sobotu - pozn.), mám pre vás niečo. Spolu s KT Tunstall vám predvedieme live koncert a tiež budeme odpovedať na otázky," prihovorila sa Shiffrinová fanúšikom prostredníctvom twitteru.

"Dvojnásobná olympijská víťazka bude môj špeciálny hosť," doplnila informácie KT Tunstall.

Sezónu ukončila bez glóbusu

Mikaela Shiffrinová si záver zjazdárskej sezóny 2019/2020 vôbec neužila.

Tragická smrť otca a neskoršie represívne opatrenia pred šírením koronavírusu ju od začiatku februára nepustili na súťažné svahy Svetového pohára.

Napokon nezískala ani jeden krištáľový glóbus, hoci mala sezónu rozbehnutú na viaceré z nich.

Shiffrinovej nie je ľahostajné, čo sa momentálne deje vo svete v súvislosti s novým koronavírusom.

Doma v Colorade už pred niekoľkými týždňami vymenila lyže za gitaru a zložila pesničku, v ktorej vzdala úctu všetkým lekárom a sestrám, ale aj ľuďom, ktorí sa starajú o to, aby v krízovom režime fungovalo zásobovanie obyvateľstva potravinami.

(Autor: SME/MM)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová zahrá a zaspieva, aby pomohla nemocniciam