Shiffrinová rozmýšľala aj nad menom Petra. Učaroval jej Vlhovej dominantný výkon

Mikaela Shiffrinová pózuje so sobíkom na pódiu po víťazstve v druhom slalome žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo fínskom Levi.
Mikaela Shiffrinová pózuje so sobíkom na pódiu po víťazstve v druhom slalome žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo fínskom Levi. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|15. nov 2023 o 10:30

Američanka má v stáde sedem sobov.

BRATISLAVA. Cez víkend si v Levi podelili víťazstvá Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová. Slovenka síce aj v nedeľu smerovala za druhým triumfom vo Fínsku, ale dostala nešťastného špicara a vypadla.

„Samozrejme, vypadnutie mrzí a stále aj bolí. Je jedno z tých horších v kariére, ale už sa s tým nedá nič robiť,“ prezradila v tlačovej správe. 

Pocta od rivalky

Víťazkou sa stala Shiffrinová, ktorá uznala kvality súperky. 

„Petra si zaslúžila víťazstvo, šla neuveriteľne, ale mala smolu. Bolo úžasné sledovať ako jazdí. Aj spodnú pasáž by išla veľmi dobre. Bude veľmi náročné s ňou v tejto sezóne zvádzať súboje,“ povedala Američanka po pretekoch pre FIS. 

Najrýchlejšie lyžiarky vo fínskom Levi dostanú po triumfe sobie mláďa. Netradičnú tradíciu zaviedli organizátori v roku 2013. 

Slovenka ich má na konte šesť, Američanka sedem. 

Vlhová vedela meno pre soba už pre pretekmi. „Moja mamina tam chýba. Tak asi bude sob po nej,“ uviedla. Svoj sľub splnila a sobovi dala meno Zuzana. 

Rozprávková postavička 

Shiffrinová meno zverejnila až neskôr. Američanka je známa, že mená pre sobov dáva podľa rozprávkových postavičiek. 

Mená Shiffrinovej sobov

2013
Rudolph (rozprávkový sob)
2016

Sven (sob v rozprávke Frozen)
2018

Mr. Gru (postava z Ja, zloduch)
2019

Ingemar (švédska lyžiarska legenda)
2022

Sunny (lyžiarska kolegyňa Ave Sunshineová)
Lorax (odkaz pre otca)
2023

Grogu (Boby Yoda)

„Páčili sa mi všetky návrhy na mená sobov, ktoré ste mi poslali. Nakoniec som sa rozhodla pre jedno, ktoré podľa mňa neočakávalo veľa ľudí. Bude sa volať Grogu! Pozadie je pomerne jednoduché - Grogu (Baby Yoda) je jedna z mojich najobľúbenejších postáv. 

Jej spôsoby sú tak zábavné a zároveň je rozkošná a škaredá. Minulú sezónu som ju využívala ako inšpiráciu, keď som bola na pretekoch nervózna. V mojom tíme a v rodine je to akýsi vtip. Keď cítim tlak, tak ku mne niekto príde a zašepká mi: Groguuu! Pomáha mi to sa trochu zresetovať,“ uviedla na sociálnych sieťach. 

Medzi ďalšími návrhmi bola aj slovenská lyžiarka Petra Vlhová, ktorá svojou formou Američanku zaujala. 

„Chcela som vzdať hold jej výkon počas víkendu a tomu, ako za roky posunula moju vlastnú úroveň lyžovania.“ 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová rozmýšľala aj nad menom Petra. Učaroval jej Vlhovej dominantný výkon