Mihalíkovej kouč Studenič: Vera bola vo finále lepšia

Teraza Mihalíková.
Teraza Mihalíková. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. jan 2016 o 08:23

Strašne chcela obhájiť titul a niekedy to býva tak, že práve vtedy to nevyjde, hovorí tréner slovenskej juniorky.

MELBOURNE. Slovenská tenistka Tereza Mihalíková veľmi túžila po double v juniorských súťažiach na Australian Open v Melbourne, napokon však uspela len vo finále štvorhry po boku Rusky Anny Kalinskej, v singli ako obhajkyňa trofeje nestačila na Bielorusku Veru Lapkovú.

Vo finále to Slovenke nešlo

"Tereza odohrala celý turnaj vynikajúco, v pohode, všetko sa vyvíjalo okej. Vo finále jej to však nešlo ako dovtedy. Strašne chcela obhájiť titul a niekedy to býva tak, že práve vtedy to nevyjde. Treba však uznať, že súperka predviedla nadštandardný výkon, hrala na hranici rizika a všetko jej padalo k čiaram či na ne. Terezu to trochu zaskočilo. Napriek tomu mala šancu na zvrat, mohla ísť na 5:2 v druhom sete, lenže Bieloruska zahrala lopty, ktoré sa ťažko dali vrátiť. Vera bola v tom finále lepšia," uznal Mihalíkovej kouč Ján Studenič.

Sedemnásťročná rodáčka z Topoľčian Mihalíková vynikajúco (6:1, 6:1) zvládla svoj tretí finálový pokus v juniorskom debli po US Open 2014 a Wimbledone 2015, v minulosti neuspela práve po boku Lapkovej.

australian_open_tennis193460320288_r9469.jpg

Teraza Mihalíková sa tešila s Ruskou Kalinskou z titulu vo štvorhre. FOTO - TASR/AP

V nedeľu už hrala turnaj ITF

"Štvorhru odohrali famózne, počínali si tak od začiatku, nestratili ani set. Aj vo finále si dali záležať. Mali pritom slušné súperky, Ukrajinky Jastremská a Zarická sa derú vpred. Tereza si však napravila chuť. Škoda, že takú pohodu nemala počas finále dvojhry, mohlo to byť zaujímavejšie," podotkol Studenič.

Mihalíková to už v nedeľu skúsila v kvalifikácii turnaja ITF žien s dotáciou 75 000 USD na tvrdom povrchu v Launcestone a prehrala s domácou Lizette Cabrerovou 1:6, 1:6, pričom sa zrejme prejavilo aj fyzické a mentálne vypätie z predchádzajúceho dňa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mihalíkovej kouč Studenič: Vera bola vo finále lepšia