Michalovce na úvod baráže prehrali v Žiline

(Autor: SITA)
TASR|12. mar 2019 o 21:10

Rozhodli tri góly domácich v druhej tretine.

Baráž o Tipsport ligu: Žilina - Michalovce (1. zápas): fotogaléria

12.3.2019

ŽILINA. V úvodnom stretnutí baráže o Tipsport ligu podľahli michalovskí hokejisti v Žiline.

Domáci ako posledný celok Tipsport ligy vstúpil do obhajoby miestenky s víťazom 1. ligy úspešne, o výhre rozhodol v druhej tretine, keď vsietil tri góly.

Druhý zápas série sa bude hrať v stredu opäť v Žiline, hrá sa na štyri víťazstvá.

Bezgólová prvá tretina

V prvej časti sa na celkom slušne zaplnenom žilinskom štadióne hral v dobrej kulise dobrý a vyrovnaný hokej.

Prvú vážnejšiu šancu mali v 5. minúte domáci, ale Trenčan si poradil s pokusom Beránka.

Hostia hrali od 8. minúty v početnej výhode, ale žilinskí hráči sa dokázali ubrániť a napádať rozohrávku súpera.

V 14. minúte vychytalTrenčan pokusy Hvilu aj Surovku, ale potom na opačnej strane predviedol peknú akciu aj Michalovčan Boiko. Gólu sa diváci nedočkali ani po akcii Milého.

Tri údery v druhej tretine

V druhej tretine Žilinčania pridali a prišli aj góly. V 24. minúte Ondruš vystrelil na Trenčana, ten jeho pokus iba vyrazil a Surovka puk po spracovaní poslal do siete.

Domáci začali postupne ovládať ľad a o štyri minúty už bolo 2:0, keď Trenčana prestrelil po prihrávke Podešvu z ľavej strany Beránek.

Tréner hostí si vzal hneď nato oddychový čas, aby svojich zverencov upokojil.

Pomohlo im to, hra sa opäť vyrovnala a viaceré nepríjemné situácie museli riešiť tak obrancovia Žiliny, ako aj brankár Fučík.

V 34. minúte sa však domáci radovali z tretieho gólu, keď Matejka po obkorčuľovaní brány prihral voľnému kapitánovi Hunovi, a ten nezaváhal.

Ani tento moment hostí nezlomil a stále sa pokúšali o kontaktný gól. V závere tretiny hrali aj presilovku, ale Žilina im v nej toho veľa nedovolila.

Jeden gól na zvrat nestačil

Žilinčania prežili bez inkasovaného gólu aj skrátenú presilovku hostí v úvode tretej časti a boli naďalej lepším tímom.

V dôležitých okamihoch sa prejavovali ich skúsenosti a hostí do ničoho vážnejšieho nepúšťali, naopak, sami sa snažili ešte o zvýšenie náskoku.

V 51. minúte však hostia po spolupráci Chalupu s Tomom znížili a zápas dostal opäť väčší náboj.

O chvíľu však ponúkli domácim 63-sekundovú výhodu o dvoch hráčov, no dobre sa v nej bránili a Trenčan neinkasoval.

V záverečnej päťminútovke sa k presilovke dostali aj Michalovce, ale okrem pár striel, ktoré Fučík pokryl, v nej nič nevymysleli.

Záver už si Žilina postrážila a ujala sa v barážovej sérii vedenia 1:0.

Hlasy po zápase

Stanislav Škorvánek st., tréner Žiliny: "Bola to pre nás ťažká situácia, pretože sme nehrali dva týždne súťažný zápas a chlapci sa museli znovu dostať do tempa. Prvá tretina podľa toho aj vyzerala, vzájomne sme sa oťukávali a my sme spoznávali súpera, ktorého sme poznali iba z videa. V druhej tretine sme strelili rozdielové góly a v tretej to síce bolo z našej strany ubojované, ale prvé víťazstvo si ceníme. Prvý krok zo štyroch je za nami a verím tomu, že sa budeme už len zlepšovať."

Miroslav Chudý, tréner Michaloviec: "Bol som v napätí a očakávaní, ako vstúpime do série. Začiatok a prvá tretina bola z našej strany kvalitná, hrali sme, čo sme chceli a súpera sme držali na dištanc. Hrozili sme šancami a prečísleniami a snažili sme sa z toho niečo vyťažiť. V druhej časti sme, bohužiaľ, zaspali začiatok a aktívnejší domáci potrestali našu nedôslednosť v obrane dvomi gólmi. V tretej tretine sme naháňali zajaca za chvost, sily ubúdali. Ak by prišiel náš gól skôr, mohli sme zápas viac zdramatizovať, ale nepodarilo sa nám uspieť ani v presilovke. Chalani zistili, že môžu so Žilinou hrať. Musíme popracovať na detailoch v hre a bude to lepšie."

Štatistika

MsHK DOXXbet Žilina - HK Dukla Ingema Michalovce 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)

stav série 1:0

Góly: 24. Surovka (Ondruš, Rehák), 27. Beránek (Podešva), 34. Rud. Huna (Matejka) - 51. Toma (Chalupa).

Vylúčení: 3:2, presilovky a oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Kalina, Rencz - Muzsik (obaja Maď.), Šoltés, 1 215 divákov.

Žilina: Fučík - Matejka, Kučný, Jankovič, Dubeň, Piegl, Turian, Mar. Hudec - Rud. Huna, Húževka, Jenčík - Bárta, J. Ručkay, Milý - Hvila, Podešva, Beránek - Dom. Rehák, Surovka, Ondruš.

Michalovce: Trenčan - Korenko, Kolba, Novický, Košecký, Valečko, Bdžoch, Mesároš - Mašlonka, Piatak, Giľák - Róth, Linet, Safaraljev- Boiko, Cútt, Dvurečensky - Hamráček, Toma, Chalupa - Gavrik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovce na úvod baráže prehrali v Žiline