Michalovce majú ďalšiu posilu. Cieľom Kvoceru je pravidelne hrávať

Okrem Kvoceru (vľavo) sa MFK Zemplín dohodol na spolupráci aj s Barnettom (v strede) a Solerom.
Okrem Kvoceru (vľavo) sa MFK Zemplín dohodol na spolupráci aj s Barnettom (v strede) a Solerom. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|19. sep 2019 o 13:40

Prvoligista zo Zemplína podpísal zmluvy aj s ďalšími dvoma hráčmi.

Nové posily MFK Zemplín Michalovce: fotogaléria

19.9.2019

MICHALOVCE. Do košiara prvoligového MFK Zemplín Michalovce pribudla ďalšia nová tvár.

Po osmičke zahraničných hráčov (Popovits, Bezerra, Červak, Bekir, Savvidis, Sidibé, Martínez, Soler) vystužil káder východniarov slovenský útočník Milan Kvocera.

Vedenie žlto-modrých uzavrelo vo štvrtok s rodákom z Považskej Bystrice kontrakt do konca tohto kalendárneho roka.

Spolu s Kvocerom podpísali s klubom zmluvy aj 23-ročný španielsky stopér Ian Pino Soler a o päť rokov mladší Josué Manuel Luna Barnett, veľký talent panamského futbalu, ktorý stále môže nastupovať aj za dorastenecký tím.

Riešil aj zahraničie

Kvocera prichádza na hosťovanie z klubu AS Trenčín, v ktorom strávil ostatných šesť sezón. Do tréningového procesu MFK Zemplín sa zapojil v utorok.

„Riešil som aj zahraničie, ale nič nebolo isté. Mal som ísť na skúšku do jedného tímu, no zišlo z toho. Následne prišla ponuka z Michaloviec, ktorú som prijal. Som mladý hráč, potrebujem hrávať a zobral som to ako možnosť ukázať sa ešte v našej lige,“ povedal na margo svojho príchodu k Laborcu ofenzívny hráč, ktorý verí, že pôsobenie v Michalovciach mu pomôže znovu sa prebojovať aj do reprezentačného výberu do 21 rokov.

„Chcem sa tu ukázať v čo najlepšom svetle, pravidelne hrávať a predovšetkým pomôcť mužstvu. Mesiac som však bol bez tréningového procesu, čo aj teraz pociťujem v tréningoch, takže ešte sa musím do toho dostať.“

Chce pravidelne hrávať

Celú letnú prípravu si 21-ročný mladík odkrútil ešte v trenčianskom mužstve, avšak v polovici augusta sa jeho anabáza pod hradom Matúša Čáka definitívne uzavrela.

„V Trenčíne som prestal pravidelne hrávať a to nie je pre mladého hráča, ako som ja, dobré. Stratil som aj motiváciu, preto som sa s klubom dohodol na rozviazaní zmluvy,“ ozrejmil dôvody svojho konca v AS.

Michalovce od začiatku sezóny tlačí topánka v útoku a navyše cez víkend prišli na dlhý čas aj o zraneného Mateja Trusu, ktorý tiež nastupoval na hrote.

Dieru po ňom by mohol zaceliť práve Kvocera.

„Zvykol som nastupovať väčšinou na krídle, ale ani post hrotového útočníka mi nie je cudzí. Je mi však jedno, kde ma tréneri postavia, prvoradé pre mňa je, aby som pravidelne hrával,“ uzavrel.

Parádny gól mu skôr ublížil

Milan Kvocera debutoval v slovenskej lige v drese Trenčína v septembri 2016 vo veku 18 rokov a už o dva mesiace si v nej aj otvoril strelecký účet. A nie hocijakým spôsobom. Do povedomia fanúšikov sa zapísal brilantným zásahom do siete Ružomberka, za ktorý aj dostal ocenenie Gól mesiaca.

Na pôde Liptákov sa štvrťhodinu pred koncom zmocnil lopty tesne za poliacou čiarou, poradil si aj s piatimi brániacimi hráčmi a svoje sólo zakončil nechytateľnou strelou.

„Na tento parádny moment si pravdaže veľmi dobre spomínam, na to sa nedá zabudnúť. Myslím si však, že mi tento gól viac ublížil, lebo som bol ešte veľmi mladý. Budem sa však snažiť zopakovať podobný kúsok aj v Michalovciach,“ poznamenal Kvocera, ktorého gól sa podobal na ten Maradonov zo štvrťfinále MS 1986.

„Asi týždeň ma vtedy chlapci v kabíne prezývali Maradona, ale už to dávno neplatí,“ usmieval sa skromný futbalista.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovce majú ďalšiu posilu. Cieľom Kvoceru je pravidelne hrávať