Michalovčania predviedli gólový uragán. Dunajskú Stredu vybavili za polčas

Momentka, ktorá hovorí za všetko. Veľká radosť Michalovčanov a sklamanie trénera DAC Petra Hyballu.
Momentka, ktorá hovorí za všetko. Veľká radosť Michalovčanov a sklamanie trénera DAC Petra Hyballu. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|23. nov 2019 o 20:34

MFK Zemplín šokoval favorita.

16. kolo Fortuna ligy: Michalovce - Dunajská Streda 5:0: fotogaléria

23.11.2019

MICHALOVCE. Na štadióne michalovského MFK Zemplín sa v sobotu popoludní diali veci. A predovšetkým v prvom polčase.

Domáci futbalisti v ňom doslova predviedli gólový uragán. Favorizovanej Dunajskej Strede, druhému mužstvu vo fortunaligovej tabuľke, nastrieľali žlto-modrí premiérovo vedení trénerom Jozefom Majorošom päť gólov.

Ani tí najvernejší fanúšikovia si nespomínali, kedy mali Zemplínčania doma takú plodnú 45-minútovku.

Nazreli sme teda do archívu a zistili sme, že naposledy sa im takto gólovo podarilo explodovať v auguste 2010 v pohárovom derby zápase proti susednému Trebišovu. Slavoju v prvom polčase tiež dali päťku a napokon vyhrali 6:0.

Teraz sa už diváci po prestávke žiadneho zásahu nedočkali, a tak východniari zaknihovali víťazstvo 5:0, o ktoré sa najviac pričinili dvojgóloví strelci Issa Modibo Sidibé a Peter Kolesár.

Pohodu z reprezentácie preniesol aj do klubu

Takýto priebeh nečakal asi nikto. Veď domáci na víťazstvo čakali dlhé dva mesiace, na druhej strane DAC neokúsil trpkosť prehry v šiestich zápasoch po sebe.

„Neviem, či som niekedy zažil taký vydarený polčas. V áčku určite nie, teraz sa mi to prihodilo prvýkrát. Ani sa nám nesnívalo, že Dunajskej dáme v prvom polčase päť gólov. Čakali sme ťažký zápas proti silnému súperovi, ale chceli sme získať tri body. Máme obrovskú radosť, že sa to podarilo," povedal po stretnutí krídelník MFK Zemplín Peter Kolesár.

Trebišovský rodák zaznamenal prvé ligové góly v aktuálnej sezóne. V pondelok sa trafil do čierneho aj v kvalifikačnom zápase slovenskej 21-tky proti Gruzínsku, takže v priebehu šiestich dní skóroval trikrát.

„Úprimne ma to teší, lebo na góly som dlho čakal. V poslednej dobe som väčšinou do zápasov naskakoval z pozície striedajúceho hráča, teraz som dostal šancu od začiatku. Z reprezentácie som prišiel dobre naladený a som veľmi rád, že som si pohodu preniesol aj do klubu."

Boli mimoriadne efektívni

Začiatok duelu však vôbec nenaznačoval, že úradujúci vicemajster v Michalovciach schytá taký debakel. Celok zo Žitného ostrova totiž začal veľmi dobre a nebyť troch skvelých zákrokov brankára Matúša Kiru, ktovie, ako by zápas nakoniec dopadol.

„Prvý polčas nám vyšiel na jednotku, takmer každá naša šanca skončila gólom. Boli sme mimoriadne efektívni a nebezpeční smerom dopredu. Dunajská Streda síce v úvode hrýzla a vypracovala si aj šance, ale keď sme si zvykli na terén a dali úvodný gól, už to išlo. Vyhrali sme úplne zaslúžene," skonštatoval 21-ročný Kolesár.

Trojbodový zisk Zemplínčanov prišiel v pravý čas. Víťazstvo už potrebovali ako soľ, pretože na chrbát im už začala dýchať predposledná Nitra. Týmto triumfom sa udržali aj v hre o prvú šestku.

„Táto výhra nám určite pomôže a pozdvihne naše sebavedomie. Pred nami sú posledné dva súboje jesene, v ktorých tiež chceme uspieť. Stále sa pozeráme hore, ešte sa hrá o veľa bodov. Strata na prvú šestku nie je veľká, preto o miesto v nej ešte zabojujeme."

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovčania predviedli gólový uragán. Dunajskú Stredu vybavili za polčas