30.11.2022 | Skupina C
30.11.2022 | Sk. C
1 - 2
(0:0)

Tréner po trpkom víťazstve končí. Jeho kolegu velebili, teraz ho posielajú do pekla

Tréner Mexika Gerardo Martino, v popredí tréner Saudskej Arábie Hervé Renard.
Tréner Mexika Gerardo Martino, v popredí tréner Saudskej Arábie Hervé Renard. (Autor: SITA/AP)
Titanilla Bőd|1. dec 2022 o 01:01

Na svetovom šampionáte nepokračuje Mexiko ani Saudská Arábia.

Plakali víťazi a plakali porazení. Skupina C bola na majstrovstvách sveta vo futbale pred posledným kolom asi najzamotanejšia.

Všetky štyri tímy mali ešte šancu na postup a nebola to iba matematická šanca.

Saudská Arábia po výhre nad Argentínou by ďalším víťazstvom nad Mexikom postúpila do osemfinále, Mexiko potrebovalo vyhrať s vyšším gólovým rozdielom.

Napokon Mexiko zvíťazilo 2:1, čo na druhé miesto skupiny nestačilo. Ďalej idú Poliaci, ktorí síce prehrali s Argentínou 0:2, no v konečnom účtovaní mali lepšie skóre ako Mexiko.

Výčitky škodia zdraviu

„Bude to tretí najdôležitejší zápas môjho života,“ povedal na predzápasovej tlačovej konferencii tréner Saudskej Arábie Hervé Renard.

Bol prvý kouč, ktorý vyhral Africký pohár národov s dvoma rôznymi reprezentáciami: v roku 2012 so Zambiou a o tri roky neskôr s Pobrežím Slonoviny.

Teraz túžil písať históriu so Saudskou Arábiou. „Verím, že po zápase ma uvidíte s úsmevom na tvári, bez výčitiek. Lebo výčitky škodia zdraviu,“ vyhlásil charizmatický tréner.

Vďaka polčasovému motivačnému príhovoru počas zápasu s Argentínou ho spoznal celý svet. Video z jeho prejavu sa stalo virálnym.

„Možno mi to trošku aj uškodilo. Teraz si každý myslí, že viem len kričať. Na videu neboli tie hodiny a hodiny, ktoré sme strávili taktickou prípravou,“ povedal Renard v rozhovore pre televíznu stanicu BeIN Sports po prvom stretnutí na MS.

Novinári sa ho na pamätný príhovor pýtali aj pred zápasom s Mexikom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Tréner po trpkom víťazstve končí. Jeho kolegu velebili, teraz ho posielajú do pekla