Mercedes chce predĺžiť zmluvu s Hamiltonom ešte pred začiatkom sezóny

V poslednej sezóne získal Lewis Hamilton svoj druhý majstrovský titul.
V poslednej sezóne získal Lewis Hamilton svoj druhý majstrovský titul. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. feb 2015 o 18:17

Nemáme dôvod si navrávať, že to nedospeje k záveru, o ktorom si myslíme, že je správny, hovorí šéf tímu.

BRACKLEY. Šéf tímu Mercedes Toto Wolff chce podpísať nový kontrakt s úradujúcim majstrom sveta formuly 1 Lewisom Hamiltonom ešte pred začiatkom tejto sezóny 15. marca v austrálskom Melbourne.

Dvojnásobnému šampiónovi (2008 a 2014) plynie posledných dvanásť mesiacov z trojročnej zmluvy. Ak nedôjde k jej predĺženiu, stane sa voľným jazdcom.

Rokovania o novom kontrakte odštartovali už vlani. Začiatkom februára Hamilton vyhlásil, že bolo jeho rozhodnutím ich načas odložiť, aby sa sústredil na boj o majstrovský titul.

"Je vždy prospešné pre obe strany, keď máte jasnú situáciu. Samozrejme, že chcete uviesť veci na správnu mieru, preto si to vyžaduje čas," cituje Wolffa Sky Sports.

"Nemáme dôvod si navrávať, že to nedospeje k záveru, o ktorom si myslíme, že je správny. Práve kvôli tomu by sme to mali vyriešiť ešte pred začiatkom novej sezóny. Nebudeme však tlačiť na pílu," dodal.

Lewis Hamilton je známy agresívnou jazdou a množstvom predbiehacích manévrov.

Tridsaťročný Hamilton prišiel do Mercedesu po sezóne 2012 z McLarenu. Vo svojom premiérovom ročníku obsadil štvrté miesto. Vlani sa v dramatickom súboji s kolegom Nicom Rosbergom stal druhý raz majstrom sveta.

Svoj prvý titul získal v McLarene tiež v druhom roku pôsobenia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Mercedes chce predĺžiť zmluvu s Hamiltonom ešte pred začiatkom sezóny