Mečíř sa zatiaľ nechce spoliehať na absenciu Gulbisa

Ernests Gulbis by mal v Lotyšskom výbere chýbať.
Ernests Gulbis by mal v Lotyšskom výbere chýbať. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. jan 2014 o 13:27

S Gulbisom by to bolo vzácne vyrovnané, ale bez neho ako futbalový zápas Španielsko - Slovensko, povedal Martin Kližan.

BRATISLAVA. Príprava tenistov Slovenska na bratislavský zápas s Lotyšmi 31. januára - 2. februára v 1. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov je zatiaľ bez problémov.

Domáci, pochopiteľne, zaregistrovali správy o absencii 23. muža svetového rebríčka ATP vo dvojhre Ernestsa Gulbisa na strane hostí, až do štvrtkového žrebu programu v dejisku, teda NTC, však nechcú príliš špekulovať.

Bez Gulbisa iný zápas

"Samozrejme, že by to bol úplne iný zápas a pre nás veľmi priaznivá zmena. Do tejto chvíle sme však nič nedostali oficiálne. Kým teda nebudeme mať stopercentnú istotu, vychádzame z oficiálnej predbežnej nominácie Lotyšska. My trénujeme podľa plánu a všetko je v poriadku. K tímu ako sparing a do úvahy prichádzajúci náhradník pribudol Norbert Gombos," povedal kapitán tímu SR Miloslav Mečíř na pondelňajšej prezentačnej tlačovej besede na pôde Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Martin Kližan, ktorý je od pondelka staronovou slovenskou jednotkou, ale pre administratívne potreby majstrovstiev sveta pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie zostáva dvojkou, ku črtajúcej sa absencii Gulbisa povedal: "S ním by to bolo vzácne vyrovnané, ale bez Gulbisa ako futbalový zápas Španielsko - Slovensko."

Lacka bolí chrbát

Lukášovi Lackovi sa na Australian Open v Melbourne ozval chrbát: "V sobotu som začal v posilňovni, teraz som si k tomu pridal už aj tenis, zatiaľ však iba v takom strednom tempe, ešte sú tam rezervy. Do štvrtka to chcem skúsiť naplno a uvidím, v akom budem stave. Chcem hrať a urobím pre to všetko, ale rozhodujúci bude môj zdravotný stav."

Káder Slovenska dopĺňajú Andrej Martin a deblový špecialista Michal Mertiňák. Šéf realizačného štábu Lotyšov Karlis Lejnieks okrem Gulbisa vyrukoval s triom Andis Juška, Martinš Podžus a Janis Podžus. Podľa agentúry BNS pribudne 16-ročný Arturs Lazdinš, ten už v nedeľu pricestoval do Bratislavy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Mečíř sa zatiaľ nechce spoliehať na absenciu Gulbisa