Dohady sa potvrdili. Binotto po skoro 30 rokoch končí vo Ferrari

Mattia Binotto.
Mattia Binotto. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|29. nov 2022 o 10:22

Smerom do budúcna prajem Ferrari len to najlepšie, uviedol.

BRATISLAVA. Mattia Binotto k 31. decembru skončí na poste šéfa Ferrari. Vedenie tímu F1 prijalo jeho rezignáciu. Jeho nástupca ešte nie je známy.

V kuloároch sa začalo hovoriť o Binottovom odchode už začiatkom novembra pred záverečnou Veľkou cenou Abú Zabí.

Monoposty Ferrari totiž po sľubnom štarte do sezóny v ďalšom priebehu ročníka nedokázali konkurovať vozidlám Red Bullu.

Ferrari v stanovisku uviedlo iba vyjadrenia Binotta a tiež prezidenta Ferrari Benedetta Vignu. Situáciu však nezosumarizovalo.

"S ľútosťou, ktorú takéto veci prinášajú, som sa rozhodol ukončiť spoluprácu s Ferrari. Odchádzam s pokojom zo spoločnosti, ktorú milujem a ktorej súčasťou som bol 28 rokov, pretože som presvedčený, že som vynaložil všetko úsilie v snahe dosiahnuť stanovené ciele," cituje Binotta aj portál f1online.sk.

"Zanechávam za sebou zjednotený a rastúci tím. Som si istý, že tento tím je silný a pripravený dosiahnuť tie najvyššie ciele. Smerom do budúcna prajem Ferrari len to najlepšie. Nech je toto rozhodnutie akokoľvek ťažké, myslím si, že robím správny krok," dodal.

Binottovi poďakoval aj prezident automobilky Vigna. "Rád by som sa poďakoval Mattiovi za jeho obrovský prínos počas 28 rokov pôsobenia vo Ferrari a hlavne by som mu chcel poďakovať za to, že v poslednom roku doviedol tím do konkurencieschopnej pozície," uviedol Vigna podľa f1online.sk.

"Vďaka tomu sme na tom veľmi dobre, aby sme sa opäť pustili do našej úlohy, ktorou je pre všetkých našich úžasných fanúšikov na celom svete vybojovať tú najväčšiu trofej vo svete motoršportu. Všetci tu v Scuderii aj širšia komunita Ferrari prajú Mattiovi všetko dobré do budúcna," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Dohady sa potvrdili. Binotto po skoro 30 rokoch končí vo Ferrari