Maďarský tenista si proti Slovákom trúfa na dva body

S turnajom sa v piatok rozlúčil maďarský tenista Márton Fucsovics.
S turnajom sa v piatok rozlúčil maďarský tenista Márton Fucsovics. (Autor: atptrnava.sk)
Ondrej Gajdoš|14. júl 2016 o 21:05

O víťazovi wimbledonskej juniorky 2010 je známe, že v Davis Cupe hrá lepšie ako na turnajoch.

Po štvrtkovom žrebovaní zápasu Maďarsko - Slovensko sa prvý hráč domáceho tímu MÁRTON FUCSOVICS spokojne usmieval.

O víťazovi wimbledonskej juniorky 2010 je známe, že v Davis Cupe hrá lepšie ako na turnajoch.

Vyhovuje vám, že v piatok nastúpite na druhý zápas proti Jozefovi Kovalíkovi?

"Presne také poradie zápasov som si želal. V marci sme takto zdolali favorizovaný Izrael - najprv Péter Nagy zabodoval proti Dudimu Selimu a potom aj ja proti Amirovi Weintraubovi a viedli sme 2:0. Teraz by sme chceli prekvapiť Slovákov."

Slovensko je v rebríčku ITF na 18. mieste a Maďarsko je tridsiate štvrté. Slovenskí hráči majú lepší renking ATP. Papierové predpoklady jasne hovoria pre hostí. Čo nahráva Maďarsku?

"Domáce prostredie, podpora fanúšikov, dôverná znalosť podmienok. Ťaháme sériu siedmich víťazstiev, v Davisovom pohári sme neprehrali už vyše dvoch rokov. Slovenských tenistov dobre poznáme, očakávam vyrovnané zápasy."

Minulý týždeň ste s Andrejom Martinom hrali štvorhru na challengeri v Taliansku, teraz ste súperi. Ako sa cítite?

"V tenise to nie je nič nezvyčajné. S Andrejom sa mi hrá výborne, na kurte sa dobre dopĺňame, ale keď nastúpim proti nemu, tak chcem vyhrať. Viem o ňom, že zo všetkých povrchov má najradšej antuku a z herných prvkov skvele servuje, vie hrať na sieti."

Vy osobne máte v Davis Cupe v dvojhre šnúru jedenástich víťazstiev, ale vo svetovom rebríčku ste až na 165. mieste. Prečo je to tak?

"Lebo v Davisovom pohári hrám za celú krajinu, nielen za seba. Cítim väčšiu zodpovednosť, viem sa viac vyhecovať. Na turnajoch sa mi až tak nedarí."

Ako by sa podľa vás mohlo Maďarsko dostať k trom bodom?

"Najmenšiu šancu vidím vo štvorhre, slovenská dvojica Zelenay - A. Martin hrá výborne, o čom svedčí aj rebríčkové postavenie oboch tenistov v top 80 v debli. Takže bodovať musíme v singloch. Ja si trúfam na dva body a tretí by mal pridať Nagy."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Maďarský tenista si proti Slovákom trúfa na dva body