Maradona a Romario útočia na CONMEBOL

Romario.
Romario. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. sep 2013 o 11:06

Organizácia sa podľa nich odmieta so svojimi členskými krajinami podeliť o bohatstvo, ktoré za roky nahonobila.

SAO PAULO. Argentínčan Maradona a Brazílčan Romario si našli spoločný terč - Juhoamerickú futbalovú konfederáciu (CONMEBOL).

Zhodujú sa na tom, že organizácia sa odmieta so svojimi členskými krajinami podeliť o bohatstvo, ktoré za roky nahonobila.

Obaja bývalí futbalisti už dlhší čas kritizujú riadiaci orgán juhoamerického futbalu.

Rebeli sa stretli v Sao Paule na schôdzke zástupcov dvadsiatich juhoamerických klubov a niekoľkých uruguajských právnikov. Tí všetci volajú po zmene.

"V nemom úžase a s veľkým smútkom sledujeme, že futbal je v skutočnosti iba pre pár vyvolených. Nepatrí klubom, nepatrí fanúšikom ani hráčom. Chceme založiť komisiu a strhnúť masky z tváre tých, čo ubližujú nášmu športu," povedal kapitán majstrov sveta z roku 1986 Maradona.

Romario ho doplnil: "Musíme spojiť kluby, bývalých aj súčasných hráčov a vyzvať CONMEBOL na boj. Zakladáme hnutie za transparentnosť a dôstojnosť vo futbale. S komisiou, ktorú vytvoríme, chceme zistiť, čo sa deje so všetkými tými peniazmi."

V apríli tohto roku odstúpil z postu prezidenta CONMEBOL-u Paraguajčan Nicolás Leoz, údajne pre zdravotné problémy.

Podľa etickej komisie FIFA sa však obohacoval na úplatkoch, mal prsty v krachu bývalého marketingového partnera FIFA. Nahradil ho 81-ročný Uruguajčan Eugenio Figueredo.

Nachádzate sa tu:
Aktuálne témy»Južná Amerika»Maradona a Romario útočia na CONMEBOL